Поемането на нов общински дълг предизвика спор в пленарната зала

...
Поемането на нов общински дълг предизвика спор в пленарната зала
Коментари Харесай

ГЕРБ-Асеновград: Догодина Общината ще бъде пред фалит

Поемането на нов общински дълг провокира спор в пленарната зала на локалния парламент в Асеновград. Групата общински съветници от ГЕРБ в града излезе с декларация, адресирана към Администрацията.
Те припомниха за изтеглените досега няколко други заема, както и за наложените финансови корекции по плана за Воден цикъл, които възлизат на повече от 5 000 000 лв..
Опасенията на представителите на дясната партия в Асеновград са, че в края на мандата си през идната година „ Общината ще бъде потънала в задължения и пред фалит”.
В отговор на обвиняванията, кметът лекар Емил Караиванов уточни, че при единия от заемите, който бе в размер на 10 000 000 лв., не са изтеглени всички средства, а са употребени половината.
Градоначалникът уточни, че сумата от новия общински дълг, която е в размер на близо 5 000 000 лв., ще бъде употребена с цел да се покрият част от предходните заеми. По този метод, сумите, изтеглени по заеми от Общината, няма да се усилят доста. Дори в противен случай, те ще се запазят в този размер и би могло да се получи опция да не се изплащат част от лихвите, защото дългът ще бъде погасен по-рано.
Кметът Караиванов уточни, че към този миг в сметките на Община Асеновград има сред 7 000 000 лв. и 8 000 000 лв.. Въпреки дебата, асеновградският Общински съвет даде единодушието си да бъде стихотворец нов заем. 18 от съветниците поддържаха предлагането, а другите 14 гласоподаваха с „ Въздържал се”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР