Поемаме ангажимент в следващия парламент да предложим промени в данъчните ...

Поемаме ангажимент в следващия парламент да предложим промени в данъчните

Манолова: В понеделник внасям жалба в съда за начина, по който се въвеждат сертификатите

Поемаме ангажимент в следващия парламент да предложим промени в данъчните закони за отпадане на Данък добавена стойност върху катарама . Европейската комисия удостовери нашето настояване за премахването на данъците за електрическата енергия и отплата на бизнеса и семействата за по-високите стойности на катарама . Това сподели ръководителят на обединението „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова пред медиите в Пазарджик, където е лидер на листата. Тя посочи , че към 30 % от тежестта на стойността на катарама и на енергоносителите се образува от налозите .

Призоваваме държавното управление за незабавна директна финансова поддръжка на компаниите , лечебните заведения , учебните заведения , детските градини и семействата . Министерският съвет да преразгледа решаването си за поддръжка от 110 лева на мегаватчас за високите стойности на катарама . Компенсациите би трябвало да са минимум 220 лева на мегаватчас, с цел да могат компаниите да оцелеят в условията на рецесия , добави Манолова.

Тя бе безапелационна , че решаванията би трябвало да бъдат взети неотложно . Тревогата в обществото ескалира. Без поддръжка ще се стигне до фалити на компании , висока безработица и повишение на стойностите на главните артикули , изясни Манолова.Относно заповедта за „ зеления сертификат “ тя обяви, че в понеделник ще внесе тъжба в съда за метода , по който се вкарва сертификатът. Манолова уточни , че в жалбата са се подписали пълномощници на разнородни класи и формации в обществото, както и на преболедували, лежали в лечебни заведения и хора с антитела, които не могат да си извадят сертификат. Настояваме страната да обезпечи безвъзмездни проби за антитела на хората, които са преболедували и те да получават „ зелен сертификат “, сподели тя.

В момента берем плодовете на некадърното ръководство на здравния министър на Борисов и на ръководството на ГЕРБ през последните 12 години, в които здравната система беше пробита, акцентира Манолова.

В следващия парламент ще внесем цялостна стратегия за увеличение на приходите на българските жители . Ние предвиждаме преизчисляване на пенсиите на база застрахователен приход от 2020 година и опазване на добавката от 120 лева към пенсиите, сподели тя.

Специална поддръжка ще има за младите фамилии – 2000 лева , 3000 лева и 4000 лева за първо, второ и трето дете, повишение на детските от 40 лева на 100 лева , 10 000 лева за второ и трето дете при работещи родители, безвъзмездни детски градини и ясли за всяко дете. Предвиждаме поддръжка за учебните заведения и фамилиите за лаптопи и таблети за дистанционно обучението, съобщи Манолова.

Заставаме със силна листа в Пазарджик. Винаги сме заставали зад битката с корупцията и за високите приходи . Подкрепяме президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, сподели вторият в листата за Пазарджик Никола Вапцаров, прочут с присъединяване си с тъпана в митингите през лятото на 2020 година против ръководството на Борисов.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за обективен човек (мажоритарен избор на президент) и за опис от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?

Източник: fakti.bg