Поемаме ангажимент в следващия парламент да предложим промени в данъчните

...
Поемаме ангажимент в следващия парламент да предложим промени в данъчните
Коментари Харесай

Манолова: В понеделник внасям жалба в съда за начина, по който се въвеждат сертификатите

Поемаме ангажимент в идващия парламент да предложим промени в данъчните закони за отпадане на Данък добавена стойност върху тока. Европейската комисия удостовери нашето искане за премахването на данъците за електрическата енергия и отплата на бизнеса и семействата за по-високите цени на тока. Това сподели ръководителят на обединението „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова пред медиите в Пазарджик, където е лидер на листата. Тя посочи, че към 30 % от тежестта на цената на тока и на енергоносителите се образува от налозите.

Призоваваме държавното управление за незабавна директна финансова поддръжка на компаниите, лечебните заведения, учебните заведения, детските градини и семействата. Министерският съвет да преразгледа решението си за поддръжка от 110 лева на мегаватчас за високите цени на тока. Компенсациите би трябвало да са минимум 220 лева на мегаватчас, с цел да могат компаниите да оцелеят в изискванията на рецесия, добави Манолова.

Тя бе безапелационна, че решенията би трябвало да бъдат взети неотложно. Тревогата в обществото ескалира. Без поддръжка ще се стигне до банкрути на компании, висока безработица и повишение на цените на главните артикули, изясни Манолова.

Относно заповедта за „ зеления документ “ тя разгласи, че в понеделник ще внесе тъжба в съда за метода, по който се вкарва документът. Манолова уточни, че в жалбата са се подписали представители на разнообразни класи и групи в обществото, както и на преболедували, лежали в лечебни заведения и хора с антитела, които не могат да си извадят документ. Настояваме страната да обезпечи безвъзмездни проби за антитела на хората, които са преболедували и те да получават „ зелен документ “, сподели тя.

В момента берем плодовете на некадърното ръководство на здравния министър на Борисов и на ръководството на ГЕРБ през последните 12 години, в които здравната система беше пробита, акцентира Манолова.

В идващия парламент ще внесем цялостна стратегия за увеличение на приходите на българските жители. Ние предвиждаме преизчисляване на пенсиите на база застрахователен приход от 2020 година и опазване на добавката от 120 лева към пенсиите, сподели тя.

Специална поддръжка ще има за младите фамилии – 2000 лева, 3000 лева и 4000 лева за първо, второ и трето дете, повишение на детските от 40 лева на 100 лева, 10 000 лева за второ и трето дете при работещи родители, безвъзмездни детски градини и ясли за всяко дете. Предвиждаме поддръжка за учебните заведения и фамилиите за преносими компютри и таблети за онлайн образованието, съобщи Манолова.

Заставаме със мощна листа в Пазарджик. Винаги сме заставали зад битката с корупцията и за високите приходи. Подкрепяме президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, сподели вторият в листата за Пазарджик Никола Вапцаров, прочут с присъединяване си с тъпана в митингите през лятото на 2020 година против ръководството на Борисов.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР