Поехме и спазваме ангажимента си през 2017 година да започне

...
Поехме и спазваме ангажимента си през 2017 година да започне
Коментари Харесай

Свилен Шитов: Спазваме поетите ангажименти за обновяване на Девня

Поехме и съблюдаваме уговорката си през 2017 година да стартира забележимото възстановяване на средата, в която живеем. Изказвам признателност към всички поданици на общината за това, че демонстрираха самообладание първо да погасим старите задължения, след което да стартираме да обновяваме града. Това съобщи кметът на Община Девня Свилен Шитов в предаването " Добро утро с БНТ2 ", което през днешния ден излъчва онлайн от Девня.
По отношение на плановете, по които общината работи за възобновяване и естетизация на градската среда, кметът разяснява, че се надява строящата се часовникова кула, която ще се намира наоколо до изграждащия се търговски център от закрит вид на ул. " Просвета ", да се схване като нов знак на града.

До 1 ноември - Ден на националните будители, в местността Разсадника, която общината има намерение да трансформира в актуален градски парк, би трябвало да бъде открит незабравим ъгъл на шестима български революционери от епохата на Възраждането, съобщи още Свилен Шитов.

По тематиката за чистотата на въздуха, която в последно време предизвика реакции от вида " Гузен негонен бяга " от страна на някои промишлени замърсители, най-безцеремонно замърсяващи Закона за атмосферния въздух, кметът удостовери констатацията на водещата Мариана Малева, че тя е мъчителна за всички девненци. 

Свилен Шитов напомни, че не от през вчерашния ден общината се бори за по-чист въздух. " За страдание и досега страната не е подхванала дейности по отношение на нашите претенции, по тази причина свързахме нашия формален уебсайт със сървъра на автоматизираната измервателна станция в кв. " Река Девня ", с цел да следим в действително време индикаторите за чистотата на въздуха, които регистрира станцията ", изясни кметът. Той прикани жителите непрекъснато да подават сигнали на общината, в случай че се натъкнат на еконарушения, а от своя страна администрацията ще ги предава на оторизираните държавни органи в лицето на РИОСВ-Варна.

В предаването взе участие и Ивелина Йоргакиева - кмет на девненското село Падина, известно с многочислените си извори. " През тази година ще бъдат ремонтирани две от селските чешми, които се употребяват най-вече от хората. Надявам се в близко време да можем да възстановим и изоставената чешма в центъра на селото ", сподели още кметицата. Тя описа и забавни детайлности за малко известната етнографска колекция в Падина, която се намира в Клуба на пенсионера. " Колекцията ни е богата, събирана е напълно от дарения на жителите на селото. Разполагаме със стан, с други предмети и обичайни дрехи. Амбицията ни е да продължаваме да обогатяваме сбирката и да можем да я включим в културния проект на Община Девня - да посрещаме туристи и да ги срещаме с нашата история ", съобщи Ивелина Йоргакиева.

За край детският хор при Народно читалище " Просвета 1900 " с живописен началник Валентина Манолова извърши онлайн една доста хубава и прочувствена ария за Девня, чийто създател на текста и музиката е педагогът Ангелина Милева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР