Поех ангажимент да свикам нарочно заседание на ВСС за г-н

...
Поех ангажимент да свикам нарочно заседание на ВСС за г-н
Коментари Харесай

Крум Зарков: Няма да влизам в играта със заплахи и играта на нерви

Поех ангажимент да свикам преднамерено съвещание на Висш съдебен съвет за господин Сарафов. Няма да влизам в играта със закани и играта на нерви. Моята роля като министър на правораздаването е да направя по този начин, че всичко да стане законно и цялата истина да бъде разкрита. Това съобщи в коридорите на Народното събрание Крум Зарков.

„ Този проблем виси върху България от доста време: механизъм за следствие на основния прокурор, по-нормална и ефикасна процедура за отчетност, регистриране на институцията в одобрените демократични правила. Крайно време е. Този развой стартира през днешния ден. Доволен съм “, сподели още той.

„ Другата седмица би трябвало да се състои първото съвещание на Пленума на Висш съдебен съвет по настояването за предварително преустановяване на мандата на основния прокурор. Четвъртък или петък би трябвало да се организира съвещание по допустимост. Няма никакво подозрение, че сигналът е позволен, тъй че ще бъде прегледан във Висш съдебен съвет другата седмица. Това е сигналът по искане на шестимата прокурори “, добави Зарков.

„ Всички от върховете на системата сега настояват доста неща, които доста хора твърдим от от дълго време. Диагнозата е ясна, в този момент е време за лекуването. Най-важната част от лекуването стартира през днешния ден със съвещанието на Правната комисия в Народното събрание. Приемането на законовия ред, който ще обезпечи ефикасен, влиятелен, самостоятелен от всевъзможни пристрастия механизъм, който няма да се въздейства от СМС-и и чатове. Вървя по пътя на закона и процедурите. Има два ключовеи момента. Единият се развива във. Той ще би трябвало да се произнесе по обстановката на господин Гешев и възможното му предварително освобождение. Другият се развива в Народното събрание и ще би трябвало да способства за основаването на законов механизъм по този начин, че да не се стига дотук. Това, което се случва през днешния ден, трябваше да се случи доста от дълго време и по доста по-нормален метод “, разяснява още Зарков.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР