Подземни гаражи ще се изграждат в бившите тютюневи складове, които

...
Подземни гаражи ще се изграждат в бившите тютюневи складове, които
Коментари Харесай

Строят подземни гаражи в изгорелите тютюневи складове в Плов...

Подземни гаражи ще се построяват в някогашните тютюневи хранилища, които се намират на ул. „ Иван Вазов” и „ Кап. Андреев” в центъра на Пловдив. Имотът е платен преди време от компания Р. И.П. А. ООД и е на някогашния почетен консул на Италия Луиджи Гиа.

На 20 ноември на вложителя е издадено строително позволение от община Пловдив, откакто НИНКН даде зелена улица за реализацията на плана „ Консервация, реституция, преустрояване и отчасти надстрояване на съществуващата постройка в жилищна с офиси, магазини и под земята гараж”.



Складовете горяха през август 2016 година, а до тогава бяха в доста неприятно положение - необитаеми и неподдържани. От кметството на регион „ Централен” бяха задължили притежателя да постави ограда на тротоара, с цел да не падне изгнилата дограма или мазилка върху главите на пешеходците. На фасадата няколко години висеше табела хората да внимават, тъй като постройката е рискова, до момента в който и тя не изгоря при голям пожар.



По разпореждане на общината притежателят укрепи стените. Проектът трябваше да се съгласува с НИНКН, тъй като постройката е монумент на културата. Паркирането на ул. " Иван Вазов " е затруднено, улицата попада в синя зона и в общината утвърждават решението на вложителя за под земята гараж.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР