Подземен машинист на рудничен вагон е починал в болница, след

...
Подземен машинист на рудничен вагон е починал в болница, след
Коментари Харесай

Жесток край: Локомотив смачка миньор под земята!

Подземен ватман на рудничен вагон е умрял в болница, откакто е бил затиснат от локомотив на един от секторите на рудника в златоградското село Ерма река. Инцидентът се е случил на 10 август, малко преди среднощ. 46-годишният Хайри Дурев почиствал работното си място, когато бил притиснат от локомотива в липер. Вследствие на това е получил тежки пострадвания. Веднага е откаран в болничното заведение в Кърджали, където му е направена интервенция, само че по-късно е умрял.

„ Изпратила съм на място група от специалисти, които да проверяват аргументите за случая ", разяснява шефът на Инспекцията по труда в Смолян Емилия Даракчиева. Според нея към момента резултатите не са подготвени и не може да разяснява.

По предварителни данни, локомотивът не е бил с добре обтегната спирачка, и при маневра на различен локомотив е имало удар във вагоните, в резултат на което е потеглила и машината, която е притиснала и починалия мъж, който е от рудоземското село Чепинци.

През юни в същия рудник почина различен миньор. 49-годишният Киро Минчев издъхна на място, откакто бе покрит от руда. По знамение тогава оцеля 43-годишният Севдалин Методиев, който беше дружно със починалия на близо 300 метра подземен. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР