Подводницата на Черноморския флот на Русия Ростов на Дон е

...
Подводницата на Черноморския флот на Русия Ростов на Дон е
Коментари Харесай

Руска подводница изчезна под носа на НАТО в Средиземно море

Подводницата на Черноморския флот на Русия " Ростов на Дон " е изчезнала от радарите на корабите на НАТО в Средиземно море, оповестява Агенция Франс Прес, представена от Монитор бг.

По-късно съветски източник е уведомил, че имало контакт с подводницата и тя предавала информация.

Вчера редица неруски медии оповестиха, че група кораби на НАТО след контакт са почнали търсене на съветската подводница в Средиземно море.

Опитите за нейното разкриване не се увенчаха с триумф. В същото време съветското командване не е изгубило връзка с " Ростов на Дон ", означи съветският източник в Деня на подводничаря, който се отбелязва през днешния ден в Русия.

По думите му НАТО разполага с огромни благоприятни условия в Средиземно море, само че равнището на прокристост на съветската подводница е надминало упованията.

" Те задействаха огромни сили за търсене на съветската подводница, само че без резултат. Така че в изискванията на военни дейности те се намират под прицел, което доста ги нервира ", коментирал още източникът.

По-рано командирът на Черноморския флот вицеадмирал Игор Осипов съобщи, че всичките шест подводници на флота се намират през днешния ден в морето на бойно дежурство.

Както през вчерашния ден написа изданието News Israel преди няколко дни съветската подводница e изчезнала от екраните на системите за ръководство и надзор на корабите на НАТО.

Изчезването на подводницата породи угриженост измежду военноморските сили на Съединени американски щати, " изключително във връзка със способността на съветската подводница да събира конфиденциална информация ".

След това военноморските сили на Съединени американски щати разположиха съюзнически сили в помощ за намирането на " изчезналата " съветска подводница.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР