Подвизите на Хоакин Ел Чапо“ Гусман, скандално известния мексикански наркобос,

...
Подвизите на Хоакин Ел Чапо“ Гусман, скандално известния мексикански наркобос,
Коментари Харесай

Запознайте се с Алехандрина Салазар, влиятелната дъщеря на Ел Чапо

Подвизите на Хоакин „ Ел Чапо “ Гусман, скандално известния мексикански наркобос, са фамозни. Но членовете на фамилията му постоянно влизат и излизат от светлината на прожекторите, появявайки се единствено под злобни заглавия или арестантски фотоси, преди да изчезнат назад в сянката на роднината си. Такъв е казусът с дъщерята на Ел Чапо, Алехандрина Жисел Гусман Салазар.

През по-голямата част от живота си Салазар безшумно живее настрана от известността на татко си. Тя умерено върви на учебно заведение и даже учи медицина. Но през последните години сама стига до заглавията по медиите – поради ареста си, поради своята женитба и поради марката, който построява с името на татко си.

Наистина, наподобява, че Салазар приема както положителното, по този начин и неприятното от репутацията на Ел Чапо. В обществените мрежи тя един път написа: „ Аз съм красива поради майка си, умна поради татко си и палач поради самата мен. “

Ето всичко, което се знае, за дъщерята на Ел Чапо, неуловимата Алехандрина Жисел Гусман Салазар.

 Booking photo of Joaquin “El Chapo “ Guzman (front)

Много малко се знае за ранния живот на Алехандрина, с изключение на главните обстоятелства. Родена е някъде през 1983 година и е най-голямата щерка на Хоакин „ Ел Чапо “ Гусман, наркобос от картела Синалоа, и първата му брачна половинка Алехандрина Мария Салазар Ернандес.

Според Mag обаче тя не разчита на милиардите на татко си от опиати, а през 2005 година приключва университета в Гуадалахара и прави кариера в бизнеса и медицината.

Но сходно на нейния абсурден татко, другите завършения на Алехандрина основават някои заглавия. През годините тя стига до новините за всевъзможни неща – от ареста си на границата на Съединени американски щати до предлагането на помощи за COVID-19 в Мексико.

Един от първите случаи, когато се появява в новините, е през 2012 година Тогава е задържана за опит да пресече границата сред Съединени американски щати и Мексико с подправена виза и подправено име. Според Los Angeles Times тя е била бременна и е желала да роди в Лос Анджелис.

Въпреки че Салазар твърди, че е споделила на митническите чиновници самоличността на татко си, през идващите седмици царува доста комплициране по отношение на това дали тя в действителност е щерка на Ел Чапо или не. Новинарските организации я разпознават като доктор от Гуадалахара.

„ Не удостоверявам дали тя е или не е негова щерка “, споделя тогава пред Forbes един от нейните юристи Ян Ронис.

„ Правителството не излезе обществено с изказванието, че в действителност тя прави изказване, в което признава, че той е неин татко, нито е излязло с изказване, че имат някакви самостоятелни доказателства, че той е неин татко. “

Салазар се признава за отговорна и е депортирана преди да роди. Още тогава обаче юристите й отхвърлят изрично да потвърдят самоличността й.

„ Правителството се отнася с нея като с всеки различен, заловен да се пробва да влезе незаконно в Съединени американски щати за първи път “, споделя различен от нейните юристи Гуадалупе Валенсия пред Ройтерс. „ Те се отнасят към нея заслужено, без значение коя е или коя споделя, че е. “

По-късно прибавя: „ Надяваме се, когато се върне в Мексико, тя да може да продължи да живее естествения си персонален живот. “

Но назад в Мексико, Салазар продължава да създава вести. През 2019 година тя изцяло приема своята еднаквост като щерка на Ел Чапо, когато пуска стилната линия „ El Chapo 701 “. Числото 701 не е инцидентно – това е рангът на татко й в листата на международните милиардери на Forbes за 2009 година

„ В целия свят той е прочут като изпълнителния шеф на картела Синалоа или Властелинът на планините. Той е неповторимият и именит номер 701 “, се споделя в уеб страницата на Forbes по това време съгласно CNN.

През 2020 година Салазар също уголемява марката като включва текила и бира. А през същата година тя за следващ път потвърждава, че се гордее, че е щерка на прословутия си татко.

В началото на 2020 година Алехандрина Жисел Гусман Салазар стига до новините два пъти за няколко месеца. И двете истории ясно дават да се разбере, че тя почита татко си – и репутацията му на водач на картел.

На 25 януари Салазар се омъжва за Едгар Казарес, племенник на Бланка Маргарита Казарес, жена, за която се допуска, че пере пари за картела, наименуван „ La Emperatriz del Narco “ или „ Императрицата “. Сватбата им се състои в катедралата Кулиакан в Синалоа – която е затворена за обществеността по този мотив – и има високопоставени членове на картела.

„ Това е една от многото ахилесови пети на мексиканската черква – нейната връзка с проведената престъпност – през последните към 30 години “, споделя Родолфо Сориано-Нуньес, социолог, който учи мексиканската католическа черква, пред The ​​Guardian.

Той прибавя: „ Заключването на катедралата и съвсем предаването й по този начин основава доста неприятен имидж и принуждава човек да си задава всевъзможни въпроси по отношение на процеса на взимане на решения от свещениците. “

„ Това е увещание какъв брой надълбоко вградено и мощно остава семейство Гусман в обществото на Синалоа. Те в действителност са част от елита “, изяснява Фалко Ернст, старши анализатор в Мексико за International Crisis Group. „ Те са третирани като такива от други членове на елита, в това число хора от църквата. “

Елит или не, Салазар всеки случай поставя старания да помогне на общността си, когато пандемията от COVID-19 удря през март 2020 година: тя провежда доставки на маски и оказва помощ за раздаването им – макар че го прави под знамето на своята El Chapo 701 компания, а не от самия картел Синалоа. Маските, които тя предлага на хората обаче носят изображението на татко й.

Подобни дейности сигурно допускат, че Алехандрина Жисел Гусман Салазар се гордее с репутацията на татко си. Ел Чапо може да е печално прочут, само че щерка му наподобява щастлива да прегърне неговото завещание.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР