Подвизаващият се под псевдонима Червения пират, за който от полицията

...
Подвизаващият се под псевдонима Червения пират, за който от полицията
Коментари Харесай

Разкрита е самоличността на Червения пират

Подвизаващият се под псевдонима Червения корсар, за който от полицията имат информация, че е заплашвал с мейли съдии и политици, е задържан. Той е бил арестуван късно нощес в София. Преди два дни, шефът на ГДБОП Явор Серафимов съобщи, че измежду заплашваните са арбитър Владислава Цариградска, вицепремиерът Мария Габриел и министри.

Според източници близки до следствието арестуваният се споделя Илко Захариев. Мъжът е от Сливен и води бездомнически метод на живот в София. Той по-известен с псевдонима си " Червения корсар ". Червения корсар е арестуван нощес малко преди 21 часа в региона на Боянските гробища.

Според източници на ПСН мъжът е признал виновността си и е съдействал на полицията. В него са открити два телефона, а на тях са регистрирани към 10 пощенски кутии. Според проверяващите, точно от тях са разпращани заплашителните мейли.

Списъкът със заплашваните е много дълъг. В него влизат политици, магистрати, служители на реда. Отправяни са и бомбени закани към търговски обекти и учебни заведения. Според някогашния началник на отдел Киберпрестъпност към ГДБОП " Червеният корсар " евентуално е работил самичък и е малко евентуално да бил част от проведена незаконна група.

Очаква се по-късно денем от Министерство на вътрешните работи да излязат с публична информация по случая. Също по този начин не е ясно още дали и какво обвиняване ще бъде повдигнато на Червения корсар.

" Това не е комплицирано следствие. Тежко съзнателно закононарушение, за което е допустимо да се употребяват СРС-та. Считам, че сътрудниците точно по този метод са го локализирали. За мен това са несериозни закани. Почти съм сигурен, че той няма да бъде наказан. Вероятно става въпрос за хулигански подбуди. Вероятно това лице е с психически проблеми и това в допълнение ще затрудни наказването му. Абсолютно сигурен съм, че този човек няма комплицирана проведена незаконна активност. Както виждате заканите са разнопосочни - бомбени закани към МОЛ-ове, публични лица ", съобщи Явор Колев - някогашен шеф на отдел " Киберсигурност " ГДБОП.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР