Подвиг: моментът, който превръща човека в герой През 2015 г.

...
Подвиг: моментът, който превръща човека в герой През 2015 г.
Коментари Харесай

Марион Клифтън Дейвис е най-могъщият човек на планетата, за когото никога не сте чували

 Подвиг: моментът, който трансформира индивида в воин

През 2015 година в Съединените щати умря 70-годишната Марион Клифтън Дейвис, най-могъщият човек на планетата, за който в никакъв случай не сте чували.

Бащата на Дейвис умря рано и с цел да устоя майка си и двете си сестри, индивидът би трябвало да търси способи да печели пари. Той влиза в хазартния бизнес, правни съвещания, върти търговия със земя … Нещата вървят добре: той съумява да завоюва стотици милиони долари. Междувременно се дами за другарка от учебно заведение и отглежда три дъщери.

И по този начин, когато към този момент е на към 50, Дейвис попада в запушване. Валеше, настроението беше непоносимо. Слязъл от колата и видял палатка с надпис „ Представяне на Черна мечка “. Две дами описват на няколко слушатели по какъв начин природата на Флорида умира, по какъв начин черните мечки изчезват, по какъв начин да спасим горите и животните. Лекцията прави незаличимо усещане на Дейвис: той даже не знае, че във Флорида има черни мечки и въобще не мисли за нещо сходно.

Но в този момент, със същата пристрастеност, с която преди е в бизнеса, Дейвис се потапя в тематиката за спасяването на природата: той прочита доста книги и взема решение какво ще прави по-нататък. И тогава той стартира да купува имоти земя във Флорида – най-вече тези, които са наети от компании за дърводобив. Преди това тук пораства блатен бор, само че дърветата са съвсем изцяло изсечени за дървен материал през 30-те години на предишния век. Общо съумява да купи 21,5 хиляди хектара земя за 90 милиона $. И тогава Дейвис купува 8 милиона фиданки от блатен бор и стартира да засажда гори.

Дърветата не бяха просто засадени – цялата екосистема стартира да се възвръща. В гората се появиха животни, в това число редки и застрашени: орли, рисове, миещи мечки, лисици. Дейвис назовава своя план за най-големия частен резерват в Съединените щати Nokuse, което значи „ Черна мечка “ на езика на едно от индианските племена.

През есента на 2014 година Дейвис е диагностициран с рак на белите дробове в 4-ти етап. Химиотерапията не оказа помощ.

Заедно с екипа Дейвис изготвя проект за развиването на резервата за идващите 300 години, набелязва защо ще бъдат изразходвани средствата. Освен това той обезпечава финансиране за екологичен учебен център за възпитаници, който ще образова хиляди деца в щата Флорида.

„ Не мога да трансформира мнението на хората на моята възраст “, ​​казва той, „ само че ми дайте деца от 4 клас... “

Сега делото на живота му – планът „ Черната мечка “ – е продължено от неговите сътрудници и семейство.

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР