Подвеждащ имейл от името на Спиди АД се разпространява в

...
Подвеждащ имейл от името на Спиди АД се разпространява в
Коментари Харесай

Замесиха Спиди в нагла измама СНИМКА

Подвеждащ имейл от името на " Спиди " АД се популяризира в мрежата, оповестяват от компанията. Ето какво написа в публично известие на компанията до клиентите:

" Уважаеми клиенти,

Получихме сигнали от консуматори на български електронни пощи, че от името на СПИДИ АД се популяризира спам-писмо. В него се дават обещание награди за потребителите посредством отваряне и предпазване на атачмънт. Имейлът е със заглавие „ Известие за идване на пратка [ID]##Запазете номера на билета си “ и се изпраща от имейл адрес [email protected].

Във връзка с горното, бихме желали публично да Ви уведомим и предупредим:

1. СПИДИ АД или чиновници на компанията не са изпращали такова писмо. СПИДИ не изпраща сходни писма към клиентите си.

2. Въпросното писмо е подправено и злонамерено. Съдържанието е вирус, характерен образец за „ фишинг офанзива “. Служебната информация за адресант в писмото ( “Email Headers ”), е че произлиза от пощенски сървър на mail.bg

Съветваме Ви да не го отваряте!

3. За Ваше облекчение, ето по какво друго може да познаете подправени писма от името на СПИДИ. Домейнът speedy.com не е владеене на СПИДИ, а всички електронни пощи на СПИДИ са с уголемение @speedy.bg.

4. Всички акции на СПИДИ се афишират обществено на формалния уебсайт на компанията www.speedy.bg

Писмото е корист с името на Спиди АД и доверието, което сме построили с нашите клиенти през годините. За случая сме алармирали съответните държавни служби.

Вашата сигурност е значима и за нас!
Екипът на Спиди "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР