Подвариант на варианта Омикрон на коронавируса е открит в 57

...
Подвариант на варианта Омикрон на коронавируса е открит в 57
Коментари Харесай

СЗО предупреждава: Подвариант на Омикрон е открит в 57 страни

Подвариант на разновидността Омикрон на ковид е открит в 57 страни , заяви Световната здравна организация (СЗО) , като е допустимо той да се окаже още по-заразен от истинската версия, съобщи Франс прес.

Омикрон се трансформира в преобладаващия вид на ковид след откриването си в Южна Африка преди 10 седмици. В седмичния си епидемиологичен бюлетин СЗО изяснява, че разновидността, откриван в 93 на 100 от пробите, има няколко подварианта - БА.1, БА.1.1, БА.2 и БА.3. От тях първите два са идентични на 96 на 100 с оригинала.

Констатира се обаче очевидно нарастване на броя на случаите на разновидността БА.2, който съдържа голям брой разновидности , разнообразни от истинската версия, изключително в протеиновия " шип ", отговарящ за навлизане в човешките кафези.

До момента проби от разновидността БА.2 са били предоставени от 57 страни. В някои от тях този подвариант към този момент съставлява над половината от изследваните проби на Омикрон.

СЗО съобщи, че към момента не се знае задоволително за разликите сред подвариантите на вируса и прикани да се извършат проучвания за качествата на разновидността, в това число инфекциозност, тежест на предизвикваното заболяване и способността му да заобикаля имунната отбрана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР