Подвариант на Covid на щама Omicron, който предизвика хаос миналата

...
Подвариант на Covid на щама Omicron, който предизвика хаос миналата
Коментари Харесай

Подвариант на Omicron JN.1 Covid, наблюдаван от СЗО на фона на „бързо нарастващо разпространение“

Подвариант на Covid на варианта Omicron, който провокира безпорядък предходната година, вилнее из цялата планета, като Световната здравна организация следи обстановка.

Известен като JN.1, до момента е открит в 41 страни по света, като множеството случаи са открити във Франция, Съединени американски щати, Сингапур, Канада, Обединеното кралство и Швеция. За първи път беше открит през август и бързо се усили. Между 30 октомври и 5 ноември разпространяването му в международен мащаб е било 3,3 %, а последните данни го дефинират на 27,1 %. Въпреки това СЗО споделя, че рискът за здравето на необятната общност сега е невисок, макар че някои страни са били призовани да следят случаите през зимния интервал.

СЗО сподели в отчет за варианта: „ Очаква се този вид може да аргументи увеличение на случаите на SARS-CoV-2 на фона на повишаване на инфекциите с други вирусни и бактериални инфекции, изключително в страни, навлизащи в зимния сезон. След полемики с Техническата консултативна група на СЗО за еволюция на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР