Подуването на стомаха и газовете са неразположения, които всеки рано

...
Подуването на стомаха и газовете са неразположения, които всеки рано
Коментари Харесай

Чайовете, които ще облекчат подуването на стомаха и корема

Подуването на стомаха и газовете са неразположения, които всеки рано или късно изпитва. Причината за тях могат да бъдат настинки, стрес, нездравословна храна, интервал преди месечния цикъл, преяждане и други. От друга страна пък знаем, че в случай че не се усещаме добре, постоянно можем да си създадем чаша благоуханен чай, която да ни помогне да подобрим настроението си.

Чай от джинджифил

Той укрепва защитните сили на организма, само че и доста успокоителен. Идеалната напитка е за усмиряване на издут корем и дискомфорт, защото понижава количеството на газовете. Подправката усъвършенства работата на стомаха и червата, а под формата на чай може да облекчи и признаците при менструация.
12-те изгоди от ментовия чай, за които даже не подозирате
Ментата е и чудесна и освежаваща, а напитката от нея и по-конкретно – чаят, са чудесна здравословна опция за всекидневието ни...
Прочети повече
Зелен чай от матча

Този чай забързва метаболизма и прави кожата ни за наподобява по-красива. За този чай се счита, че оказва помощ и при отичане на стомаха. Катехините се съдържат в него и те имат главната роля за успокоението на червата. Помагат и на самия корем да смила храната по-лесно.

Чай от лайка

Лайката оказва помощ при доста положения, като настинки и грипоподобни положения. Според изследване, оповестено в Journal of Advanced Nursing, чаят от лайка може да помогне и при проблеми с отичане и газове в стомаха. В допълнение към това тя оказва помощ и на съня, а и намаляването на напрежението.

Чай от семена на кимион

Семената от кимион могат да се употребяват за цяла гама храносмилателни проблеми. Употребата им е по-позната под формата на масло, само че чаят ще облекчи отичане, киселини и конвулсии. Ароматните семена са доста мощни и имат антимикробни свойства, които работят за образуването на потребни чревни бактерии в червата, т.е. работи като пробиотик.

Чай от мента

Този чай сме го споменавали като средство за облекчение на напрежението, възстановяване на съня, утешение на нервната система и други потребни свойства. Освен за това, той може да подейства на имунната система, да прочисти дихателните пътища. Друго потребно свойство на чая е точно в храносмилателната система. Тя ще забърза метаболизма, да облекчи стомашните болки и киселините. Напитката работи удобно на газовете в червата, поривите за гадене и спазмите.

Разбира се, при съществени и систематични проблеми е нужно да посетите доктор. Само чай няма да ви помогне, като дълготрайно решение. Можете да го употребявате за облекчение на положението до визитата на доктор, само че не го отлагайте. Чайовете са краткотрайно решение и без консултация със експерт, няма да се оправите, само че пък можете да засилите или подпомогнете действието на главното лекуване с чаша чай.

 
Съставката, която наложително би трябвало да добавите към чая си
Чаят е една най-популярните питиета в света. Но макар изгодите си той има някои евентуални дефекти. Чаят съдържа танини, които са...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР