Подуването на корема може да бъде краткосрочно, когато става въпрос

...
Подуването на корема може да бъде краткосрочно, когато става въпрос
Коментари Харесай

Излекувайте подутия корем за 7 дни

Подуването на корема може да бъде краткосрочно, когато става въпрос за прекалено обособяване на газове или запек. То обаче може да бъде показателно за по-сериозен здравословен проблем, в това число целиакия, синдром на раздразнените вътрешности или нетърпимост към храни. Кажете „ довиждане ” на подутия стомах за 7 дни.

Болка, дискомофрт и доста издут стомах – тези признаци са познати на милиони хора по целия свят. И въпреки че за доста е единствено краткотрайно неразположение, породено от обособяване на газове , други се борят непрекъснато с този проблем.

Във втория случай може да става въпрос за целиакия, нетърпимост към някои типове храни или пък раздразнени вътрешности. Като цяло обаче подутият стомах обезпечава физическа визия за дисбаласа в храносмилателната система.

Според хранителния терапевт Клеър Барнс има доста аргументи, които биха могли да бъдат виновни за подутия стомах. За благополучие обаче, човек разполага и с доста способи да се оправи с този противен проблем.

 
7-дневен проект, с чиято помощ може да кажете „ довиждане ” на подутия стомах:   ДЕН ПЪРВИ: ЗАПОЧНЕТЕ ДА СИ ВОДИТЕ ХРАНИТЕЛЕН ДНЕВНИК
Първата стъпка за справяне с този дискомфорт е отбелязването на употребяваната храна и появяването на признаците на подутия стомах. По този метод най-лесно може да установите кои артикули са причинители на мъчителното отичане, от което страдате. Ако човек продължава да се храни с неща, които не му понасят, това може да провокира инфектиране на червата със признаци като диария или запек. За разлика от питателните алергии, когато появяването на признаци е незабавна, признаците на нетърпимост към храни могат да се появят след часове, даже дни.

Хранителната нетърпимост се провокира най-често от млечни артикули, пшеница, квас, алкохол и яйца.

 Подуване на корема

 
ДЕН ВТОРИ: ПРОВЕРКА НА ХРАНОСМИЛАТЕЛНАТА СИСТЕМА
С придвижване на възрастта стомашната киселина и ензимите в стомаха понижават, което затруднява усвояването на храните от организма. Специалистите оферират бърз и елементарен метод, с който да установите дали вашата храносмилателна система работи вярно. Ако в изпражненията ви има обособени частици от разнообразни храни, това е индикация, че вашето тяло не обработва вярно храната, която консумирате. Именно тези обособени частици храна могат да стартират да ферментират във вашия храносмилателен тракт и да причинят отичане на корема и газове.

Най-добре преди да консумирате по-горчиви храни като зелените листни зеленчуци, изпийте примес от малко вода и една супена лъжица нефилтриран ябълков оцет. Ананасът и мангото също съдържат потребни ензими, които могат да ви оказват помощ.

 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР