Подутият корем, който прилича на огромен балон, който предстои да

...
Подутият корем, който прилича на огромен балон, който предстои да
Коментари Харесай

Вие не сте дебели! Вашият стомах е подут и ето как да се справите с това

Подутият стомах, който наподобява на голям балон, който следва да избухне, е противоположен.

Всички газове и дискомфорт се появяват нормално след тежки хранения, само че за някои хора това е естествена част от всекидневието им.

Подуването и газовете са свързани с храната, която ядем, тъй че има няколко елементарни промени в ежедневната ни диета, които могат да оказват помощ.



Ето най-важните 5 неща, които водят до отичане на корема и по какъв начин да го решите:

1. Запек

Ако това се случва постоянно, би трябвало да започнете да ядете повече храна с нишки, тъй като те облекчават запека и отстраняват подуването. Старайте се да въвеждате по-малко количество фибри в диетата си и последователно увеличете количеството им.

Забележка:  Премахнете белия самун и го заменете с пълнозърнести храни, пийте смутита от плодове и зеленчуци и яжте плодове.

2. Въглехидрати

Ще сложите завършек на подуването с диета с ниско наличие на въглехидрати. Ако въглехидратите не се разграждат вярно, поражда отичане. Също по този начин можете да предотвратите този проблем, в случай че избегнете нишестета, захар и алкохол. Трябва да замените всички нездравословни сладкиши със зеленчуци и плодове.

3. Стрес

Стресът може да аргументи отичане, тъй като когато сме подложени на стрес, нашата храносмилателна система не извършва вярно функционалността си. Освободете се от негативните страсти и ще решите казуса си вечно.

4. Недостатъчен банкет на вода

Не достатъчният банкет на вода и дехидратация, прекалено много кафе или алкохол може да се добави към този проблем. Не доста хора получават нужните 6-8 чаши вода дневно.

Задържането на течности се получава, в случай че тялото не получава задоволително вода, като по този метод предизвиква отичане. Така че отговорът е просто да пиете задоволително вода през целия ден!

5. Хранене прекомерно бързо

Дъвчете храната си, яжте постепенно и позволете на храната да се смила вярно.

 

 

kakvo.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР