Подутите глезени може да са признак на болесттаБолките в краката

...
Подутите глезени може да са признак на болесттаБолките в краката
Коментари Харесай

Откриват диабет по вида на стъпалото

Подутите глезени може да са симптом на заболяването
Болките в краката са признак за увреждане на периферните съдове

При множеството заболели от захарен диабет вид 2 заболяването протича неусетно - най-малко първоначално. Известни са признаци като съхнене на устата и мощна жадност, изключително вечер, постоянно уриниране, внезапно намаляване на тегло, бърза отмалялост, инфекции и незарастващи рани по кожата, само че има и един, за който болните не допускат - типът на стъпалата.

В медицината съществува терминът “стъпало на Шарко”. То се среща доста постоянно у хора, които имат захарен диабет от 10 и повече години. Заради диабетната невропатия може да се промени външният тип на крайника - деформират се ставите, променя се цветът на кожата - тя почервенява, вижда се оток. Кракът може да боли или да загуби сензитивност.

Ако получавате конвулсии, имайте поради, че това може да е знак за високо равнище на холестерола в кръвта. Излишеството му в организма може да докара до формиране на плаки, намаляващи отвора на кръвоносните съдове, и на тромби, които могат да блокират кръвотока в периферните артерии, снабдяващи с кръв крайниците. Това е причина за неприятни чувства като конвулсии и болки в краката. Човек със заболяване на периферните съдове изпитва компликации при вървене, не може да преодолява огромни дистанции. Той би трябвало да спре и да почине, с цел да продължи придвижването. Постепенно тези болки могат да се разпространят от краката по цялото тяло.

Лекари поучават, в случай че забележите смяна в стъпалата или глезените, да не я неглижирате, мислейки, че става дума за неуместни обувки или разширени вени, а да потърсите експерт ендокринолог. Особено внимание обърнете на болките в краката, тъй като точно те могат да са обезпокоителен сигнал, че нещо в организма не е наред. Кръвно проучване ще покаже дали от холестерола са блокирани освен артериалните, а и коронарните артерии, което към този момент основава риск от сърдечен случай. За страдание доста пъти диабетът се открива, едвам когато настъпи инфаркт или инсулт.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР