Подслушваните споделяли и информация за човек, укриващ се в О.А.Е. Никой

...
Подслушваните споделяли и информация за човек, укриващ се в О.А.Е.
Никой
Коментари Харесай

Гешев сравни заловените шпиони с Петорката от Кеймбридж

Подслушваните споделяли и информация за " човек, укриващ се в О.А.Е. "

" Никой не обича предателите. Тези хора продадоха страната си за стотинки ". Това съобщи за Българска национална телевизия основният прокурор Иван Гешев по отношение на разрушената шпионска група в София.

" Поинтересувах се от осведомени източници. В исторически проект не е разполагаем подобен случай след 9 септември 1944 година В Европа и Европейски Съюз единственият, с който може да се вършат аналогии, е Петорката от Кеймбридж ", съобщи Гешев.

А коя е Петорката от Кеймбридж, вижте по-долу.

" Тези аналогии могат да не са толкоз съществени, тъй като там става дума за чиновници от сигурността, които десетки години са развивали такава активност. Трима от тях са избягали в Съюза. При нас за благополучие никой не съумя да избяга, не че не са създали опит ", сподели още той.

" Гордея се с това, което направиха българските служби за сигурност и прокуратура в последните няколко месеца. Отделно българските служби демонстрираха, че са възстановили оперативния си капацитет, който бе унищожен след 89-та ", добави Гешев.

" Става дума за дело, обвързвано с сензитивна информация, касаеща сигурността освен на България, само че и на НАТО, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Взети са всевъзможни ограничения за ограничение на проблеми, свързани със сигурността ", увери основният прокурор.

" Прокуратурата действа последните 3-4 година по този начин - по всеки случай сме открити, с цел да осведомяваме оптимално цялостно българските жители в размера, който законът позволява. Българските жителите имат право да знаят оптимално оторизации размер от информация, с цел да си изградят една или друга позиция ", съобщи Гешев.

Той посочи, че се е споделяла информация за всевъзможни случаи, както и към " човек, укриващ се в О.А.Е. " и добави: " Трябваше да се види какъв брой е грозно това, което вършат всички тези хора ".

" Петорката от Кеймбридж " - петимата елитни студенти, считали английската народна власт за умираща, Хитлерова Германия за международна опасност, а Сталинова Русия за избавление на света, приготвят Студената война, още преди да е почнала Втората международна. Именно посредством тях руското разузнаване си обезпечава голямо количество секретна информация от специфичните служби на Англия и Съединени американски щати. Някои от петимата завършват кариерата си като преподаватели по британски език в Москва, около което чак до 90-те години на предишния век сътрудниците на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), които в никакъв случай не са стъпвали във Англия, били разпознавани по тяхното безупречно оксфордско и кеймбриджко наречие.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР