Подслон в Димитровград след осем месеца скитане из Хасково си

...
Подслон в Димитровград след осем месеца скитане из Хасково си
Коментари Харесай

След 8 месеца без покрив в Хасково Красимир намери подслон и...

Подслон в Димитровград след осем месеца скитничество из Хасково си откри Красимир Генев. 57-годишният мъж е един от шестимата жители на Центъра за краткотрайно настаняване на останали без заслон, за изпаднали в потребност и жертви на трафик. Хасковлията е настанен тук от 15 т.м., когато обществената работа в регионалния град го насочила към този подслон.

„ Работил съм като шлосер-монтьор, заварчик и барман. Последно бях оператор на робот в Смолян. Заради пандемията обаче останах без работа, без пари и се наложи да напусна квартирата си “, споделя Красимир.

Така почнал да се скита из улиците на Хасково, където, съгласно него, има още 30 бездомници. Спял по пейките в парковете и на спирките в регионалния град. На два пъти бил нападан и от групички младежи. „ Спях на пейката, когато ми се нахвърлиха, съблакоха ми якето от гърба и избягаха с него. Такива случки имаше и с други хора в моето състояние. Има обаче и съпричастни хора, коита са ми помагали “, описа Краси.

Въпреки перипетиите, 57-годишният хасковлия в никакъв случай не се разделял с най-голямото си благосъстояние – чанта с книги. Интересът към четенето го избавил от отчаянието и пропиването. С книжното му имане го приели и настанили във краткотрайния център в Димитровград. Вече си намерил работа и от на следващия ден е първият му ден във фабрика за подправки. „ Ще си стъпя на краката и ще си намеря нова квартира. “ Това добавя хасковлията, чиято история би трябвало да припомня на всички ни, че никой не е застрахован от изпадане в такова състояние.

Свързани вести Селски кметове подариха настанените в подслон бездомни в Димитровград
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР