Подсилването на пограничните райони с повече военни и полицаи е

...
Подсилването на пограничните райони с повече военни и полицаи е
Коментари Харесай

Има подсилване на пограничните райони с повече военни и полицаи

Подсилването на пограничните региони с повече военни и служители на реда е очевидно от последните няколко дни. Предизвикателствата обаче са огромни. Границата минава през гориста околност, осеяна с дерета. Това изисква добра подготовка, техника и много човешки запас на място.

Голяма част от мигрантите, които пресичат границата, са млади мъже, които взимат лекарства, с цел да могат да устоят на темпото и умората, с цел да пресекат границата.

Според жителите на пограничното село Бръшлян всеки ден в България влизат незаконни мигранти. По думите им откогато има ограда те са намалели, само че в последно време потокът още веднъж се е усилил.

Екипът на Българска национална телевизия се намира в региона на Малко Търново в продължение на два дни. Това, което ни направи усещане е, че хората в пограничните села описват, че нарастването на мигранти е фрапантно през последния месец. Днес попаднахме на спонтанен бивак пред една от къщите в село Бръшлян. На място бяха оставени раница и персонален багаж.

Границата с Турция е на към пет километра през гората. Обикновено групите, които минават, са към 20-30 индивида. Основно млади мъже.

Според източници най-мащабният канал през границата се държи от афганистанци, които добре познават местността. Останалите групи потеглят само със свалени джипиес координати.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР