Подсигурено е връщането обратно на всички българи, останали в Румъния

...
Подсигурено е връщането обратно на всички българи, останали в Румъния
Коментари Харесай

Подсигурено е прибирането на всички българи, останали в Букурещ заради анулиран полет

Подсигурено е връщането назад на всички българи, останали в Румъния след анулиран полет до България. Част от тях към този момент са дали своят вот в секцията в посолството ни в Букурещ. Посолството е съдействало на всички пасажери, сподели Радко Влайков, дипломат на България в Румъния. 
Някои ще се приберат тази вечер с нов полет, а на други е обезпечен превоз, с цел да стигнат до границата. Представител на посолството е бил цяла нощ на летището и е подсигурил всичко належащо на хората.   Повече от 100 българи са в невъзможност в Букурещ. Снощи самолетът, който пътува от Франкфурт за София, не съумя да кацне у нас.
Без храна и вода, без обезпечен хотел за нощуване и без информация. Така са оставени сънародниците ни в румънската столица.

„ Стигнахме до съответното гише, там една жена ни изясни, че не може нищо да направи за нас, че няма вид нито за хотел, нито рейс до София, няма други полети сега и няма информация какво могат да създадат за нас “, казва Станислава Георгиева.


Снимка: bTV
Сънародниците ни се свързват с българското консулство.

„ Още преди да потегли бях разговарял с представители на авиокомпания „ Луфтханза “ като настоях да бъдат обезпечени рейсове за българските жители, които да ги извозят. За страдание те споделиха, че това не е допустимо “, споделя Мирослав Енков, консул в Букурещ.
Според Летище София повода за пренасочения полет е разразилата се стихия над столицата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР