Подсъдимият за убийството в Борсовата градина Йоан Матев е наръгал

...
Подсъдимият за убийството в Борсовата градина Йоан Матев е наръгал
Коментари Харесай

Братът на Матев направил шокиращи разкрития за убийството в Борисовата градина

Подсъдимият за убийството в Борсовата градина Йоан Матев е наръгал Георги Игнатов, с цел да му вземе джобните пари. Изборът на жертвата е станал изцяло инцидентно. Това стана ясно от думите пред съда на престъпния психолог Мария Раданова, която е разпитвала по-малкия брат на Йоан - Марсел.
„ Става въпрос за пари “, били дословните думи на Марсел във връзка трагичния случай от 2 юни 2015 година
Пред него батко му признал, че "видял някакво инцидентно момче, желал да му вземе парите и инцидентно го намушкал с нож ".
Случаят с убийството стартира да се разплита, откакто съученичка на Йоан - Стефания, се свързва във фейсбук с момче от кръга на убития Георги - Константин Малчев. На срещата със Стефания отиват с изключение на Константин и Лора Крашевска - гаджето на убития младеж.
Именно показанията на по-малкия брат Матев обаче дават подтик на следствието и водят до задържането на Йоан, 18 месеца след закононарушението, прецизира trafficnews.bg.
След като направи признанията и даже описа къде е хвърлен ножа от убийството, Марсел на старта на същинското дело в Софийски градски съд отхвърли да дава показания против брат си. Той не е разпитван пред арбитър по-рано, и по този начин показанията му "увисват " от процесуална позиция.
По планове нож пък не бяха открити дактилоскопски или следи от ДНК след дългия престой в шахтата.
По време на днешното съвещание на съда Раданова бе нападана от отбраната, че като чиновник на Министерство на вътрешните работи е взела участие в нерегламентирана активност, че не схваща законите, а най-сетне - и че лъже. Адвокатката на Матев Стоянка Тодорова-Маркова и майка му (която също е защитник) я питаха в това число неща като - кой й е обезпечил фотографията на "бягащото момче " в Борисовата градина, с която Министерство на вътрешните работи търсеше по цялата страна информация и даже я праща в чужбина за възстановяване.
Раданова описа пред съда, че е водила така наречен следтестова сказка с Марсел в границите на полиграфското проучване. То се състои от предтестова сказка, тест с уреда полиграф и - в случай че резултатите са в дадена тенденция за съпричастност към закононарушение - какъвто бил казусът - се води сказка след теста.
Именно тогава Марсел й разказал, че по обяд с брат си били на тренировки, само че той излязъл да се разноски. После му споделил, "че е направил някаква нелепост... че е намушкал някакво момче в Борисовата градина... че момчето е било инцидентно. "
После му признал къде е ножът в най-близката шахта, която е била до пейката. Малкият брат споделил още от кое място са купили ножа - от инцидентен човек от ромски генезис година по-рано, до момента в който разхождали кучето в Кокаляне.
Освен това в отречените към този момент показания на Марсел, той разказва с елементи откритото хладно оръжие - острие към 12-13 см, пластмасова ръкохватка.
Както и разказал, че Йоан след случая се явил с други облекла - тези бил хвърлил в региона на мол "България ".
Психоложката питала по-малкия брат, показвайки му известната фотография: това той ли е или Йоан.
"След къс размисъл сподели, че е брат му... И в коридора ми споделиха, че Марсел желае да се върна назад в стаята и желае да ми опише още неща. И аз се върнах и той ми сподели и други неща към този момент ", сподели през днешния ден психоложката, чиито диалог с малолетния възпитаник траял над 2 часа.
На днешното съвещание майката на Йоан Сребра Матева изиска отказ на двамата прокурори, откакто на предишното правосъдно съвещание синът й направи същото. Съдът не го почете.
По-късно денем отбраната още веднъж ще желае и освобождение на Матев от ареста, където той обитава непроменяемо от февруари 2017 година
Преди минути пък стана ясно, че Софийският градски съд оставя за непрекъснато в ареста Йоан Матев, упрекнат за ликвидиране в Борисовата градина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР