Подсъдимият за тежката катастрофа с две жертви на бул. Черни

...
Подсъдимият за тежката катастрофа с две жертви на бул. Черни
Коментари Харесай

Наглият двоен убиец Семерджиев наглее яко в ареста, но си намери майстора

Подсъдимият за тежката злополука с две жертви на бул. „ Черни връх “ Георги Семерджиев се жалва, че е изолиран в обособена килия по 24 часа и не можел да върви на фитнес. Това е поредна тъжба, която той пуска по този мотив, откри инспекция на „ Телеграф “.

Новата тъжба на Семерджиев е постъпила в Административен съд София- град в средата на ноември.

С нея той и отбраната му нападат заповед на началника на пандиза в София, с която подсъдимият бил непрекъснато заключен и без право на присъединяване в групови мероприятия.

Дубъл

Пред съда подсъдимият упорства да се извърши решение на СРС, с което се анулира въпросната заповед.

Решението на магистратите обаче не е влезнало в действие, защото се апелира от началника на пандиза пред Софийски градски съд. Въпреки това Семерджиев пуска тъжба в Административния съд с изказванието, че СРС е наредил авансово осъществяване.

Пред съда някогашният футболист се възмущава: „ За 9 месеца даже не ме попитаха нещо, да видят дали съм душевен добре. А и две решения на съда имам “, излиза наяве от протокола от съвещанието.

И прибавя: „ нямам контакт с други арестувани лица. Изцяло съм изолиран, нито фитнес мога да върша, нито нищо - 24 часа съм заключен “.

На камък

Жалбата на някогашния футболист обаче удря на камък. Административните магистрати вземат решение, че то е безпричинно.

„ Към момента на правосъдното изговаряне липсва съображение за осъществяване на решението (б.а., на СРС, с което се анулира заповедта на началника на затвора), защото същото не е влезнало в действие заради подадена тъжба от страна на началника на пандиза, а изказванията на ищеца, че е позволено авансово осъществяване не намират опора в доказателствената цялост и в нормативната уредба.

Видно от диспозитива на правосъдното решение, липсва такова категорично изговаряне “, стимулира се съдът. АССГ осъжда Семерджиев да заплати 100 лв. разходи.

Той бе задържан през юли 2022 година поради зверската злополука, в която умъртви две девойки. Според обвиняването Семерджиев е минал на алено с гневна скорост, помитайки двете девойки с мощния си джип. След това избяга от местопроизшествието.

Миналата година Софийски градски съд го осъди на 20 години затвор. Семерджиев апелира присъдата си пред Софийски апелативен съд.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР