Подсъдимият за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор -

...
Подсъдимият за катастрофата, при която загинаха Ани и Явор -
Коментари Харесай

Тръгва делото за убийството на Ани и Явор, пометени на столичния бул. Сливница на 8 май миналата година

Подсъдимият за злополуката, при която починаха Ани и Явор - Адриан Антонов - призна виновността си пред съда. Делото ще се гледа по съкратена процедура и ще продължи на 4 юли.

Катастрофата на столичния бул. " Сливница " стана на 8-ми май. А делото потегли едвам през днешния ден.

Защитата на Антонов изиска тогава да бъдат разпитани двама очевидци, които да дадат показания за характеристичните данни на подсъдимия.

Точно една година и 41 дни, откакто Ани и Явор бяха пометени със 106 км/ч. на кръстовището на столичния бул. " Сливница " и ул. " Русе ", предизвикалият злополуката Адриан Антонов влезе в правосъдната зала безмълвен и 2 минути преди началото на делото.

Родителите на Ани и Явор дойдоха пред постройката на съда час по-рано, подкрепени от майки и татковци, изгубили децата си във войната по пътищата.

" Просто желаеме правдивост. Ако сме правова страна, каквато доста хора мислят, че сме, би трябвало да има рестрикции към причинителите на закононарушения. И мисля, че тъкмо за това сме се събрали, с цел да бъдем чути и по някакъв метод да предизвикваме смяна ", сподели Анна Стоянова, майка на Явор.

" Ние за нашето дело до момента не сме говорили, тъй като няма какво да кажем. То занапред ще започва. Така че ще може да приказваме за него, когато има най-малко едно съвещание ", сподели Десислава Малчева, майка на Ани.

В правосъдната зала родителите на Ани и Явор първо схванаха, че подсъдимият Адриан Антонов към този момент е фамилен. След това от юрист Марковски чуха, че подсъдимият желае да признае виновността си и делото да се гледа по съкратена процедура. Пред правосъдния състав Адриан удостовери това свое предпочитание, само че не изрази страдание за случилото се, макар че за първи път застава очи в очи с родителите на починалите Ани и Явор.

Съдът одобри за основателно настояването на отбраната да бъдат разпитани двама очевидци, които да дадат показания за характеристичните данни на подсъдимия Адриан Антонов и по този начин отбраната му да има причини, с които да упорства за по-ниска присъда. Адриан напусна правосъдната зала безмълвен.

По съкратена процедура след определянето на наказването на Антонов, то ще бъде понижено с 1/3. Родителите на Ани и Явор споделиха, че са очаквали сходен ход.

" Такъв е законът все още, в който нашите деца бяха погубени. Така че ние какво можем да създадем. Всички ние осъзнаваме, че справедливите присъди, изобщо присъдите, които излизат от съда са явен знак към цялото общество. И те би трябвало да бъда такива, че да бъдат предварителна защита към обществото, с цел да не се повтарят нещастия като нашите ", изясни Десислава Малчева, майка на Ани.

На 4 юли, съвсем година и два месеца след погубения живот на Ани и Явор, Адриан Антонов би трябвало да чуе наказването, което ще му дефинира съда. Дали то ще бъде заслужено за погубените два човешки живота, следва да забележим.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР