Подсъдимият Пламен П. е признат за виновен в това, че

...
Подсъдимият Пламен П. е признат за виновен в това, че
Коментари Харесай

Търговец укривал данъци, конфискуват половината от автомобила му


Подсъдимият Пламен П. е приет за отговорен в това, че през интервала 09.09.2008г.–13.05.2010г., в гр.Сливен, при изискванията на продължавано закононарушение, като прокурист на Едноличен търговец " ЙОПС- Стоянка Й. " – Нова Загора и като несъвършен причинител посредством друго лице - шеф на компания, която обслужвала счетоводно едноличния търговец, избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – 30 691.65 лева изискуем налог по ЗДДС.

Пламен П. е удостоверил лъжа пред Търговско дружество на Национална агенция за приходите – Бургас, ИРМ – Сливен в информации заявления по чл.125 ал.1 от ЗДДС. Съставил и употребявал неистинен документи, както и употребявал документи с погрешно наличие, като доказателство, че са подписани покупко-продажби по посочените фактури при показване на информация пред органите по приходите.     

По този метод приспаднал неследващ се данъчен заем по тях в размер на 30 691.65лв. Съдът е наложил на П. наказване отнемане от независимост за период от три години, осъществяването на което е отсрочено за изпитателен период от четири години, считано от влизане в действие на присъдата и наказване конфискация на ½ идеална част от лек автомобил марка " Опел Вектра ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР