Подсъдими. Снимка: Искра.бг Делото срещу тримата сирийски граждани се гледа в

...
Подсъдими. Снимка: Искра.бг
Делото срещу тримата сирийски граждани се гледа в
Коментари Харесай

Каналджиите, убили полицаи в Бургас, се извиняват. Вижте присъдите им

Подсъдими. Снимка: Искра.бг

Делото против тримата сирийски жители се гледа в Районния съд-Бургас, по съкратеното произвеждане. Тримата са упрекнати в разнообразни закононарушения, измежду които е причиняването на злополуката с рейс , при която починаха двамата полицейски чиновници Йордан Илиев и Атанас Градев. Инцидентът е от лятото на предходната година в региона на „ Трапезица “. Днешното съвещание е за каналджийство, защото в рейса бяха транспортирани 47 мигранти от Сирия , Мароко и Иран.

Подсъдимите и техните юристи признаха обстоятелствата от обвинителния акт и желаеха опцията делото да завърши със съглашение. Държавното обвиняване обаче отхвърли това поради високата социална заплаха на действието . Прокуратурата изиска най-строгото наказване за този тип закононарушения – до 6 години затвор . Заради това, че подсъдимите не са осъждани до този миг, те могат да получат надлежно – Омар – 4 години и 8 месеца, Абдулах – 4 години, а Ахмад – 1 година и 8 месеца .

„ Съжалявам за това, което се случи и в никакъв случай не съм мислил, че може да се стигне дотук. Всичко това стана под заплашване от човек от Турция, който ме накара да свърша това. Искам да ми простите, това е всичко “ , сподели Омар Аднан. Ахмад Муфид уточни:

„ Искам да се извиня на целия народ на България. Накараха ме да правя това под опасност. Моля да ми бъде простено. Още съм дребен и не одобрявах нещата съществено. Това е. Да ми простите и апелирам за обективна присъда. “

„ Пристигнах в България с 4 деца, с цел да пребивавам умерено. Никога не съм мислил, че това ще стане. Съжалявам. Аз бягах от войната, с цел да пребивавам тук в мир. За първи път се случва нещо сходно. Досега не съм имал сходни проблеми. Съжалявам от сърце за това, което се случи. Също апелирам за обективна присъдя “ , съобщи Абдулах Абдулаехед.

Защитата изиска наказванията им да бъдат избрани към средата на оптимално допустимите .

По време на съвещанието Омар продължи да твърди, че е бил малолетен по време на осъществяване на закононарушението, съобщи кореспондент на Искра.бг . Според обвинителния акт обаче той е роден през 2004 година, а не през 2007. Впоследствие Омар се съгласи с датата от обвинителния акт, по този начин за него се планува по-тежко наказване , поради възрастта му. 

Можете да чуете какво споделя прокурора преди оповестяването на присъдата във видеото:

Съдът реши Омар Аднан – 4 години и 10 месеца общ режим затвор и 11 000 лв. санкция, Ахмад Муфид  – 1 година и 10 месеца при общ режим, както публично неодобрение и заплащане на разноските по делото, Абдулах Абдулаехед – 4 години и 4 месеца, общ режим и 18 000 лв. санкция. На тримата подсъдима се приспада от присъдите им престоя им в ареста.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР