Подсъдимата за присвояване на над 1 млн. лв. кметица на

...
Подсъдимата за присвояване на над 1 млн. лв. кметица на
Коментари Харесай

Първанов “прегърна" подсъдимата и изхвърлена от БСП кметица Магдалена Иванова

Подсъдимата за заграбване на над 1 млн. лева кметица на община Златица - Магдалена Иванова на идните локални избори ще се яви като претендент на Политическа партия АБВ.

Оказа се, че откакто от Българска социалистическа партия са я изхвърлили, поради компроментираната й персона и обвиняванията на Софийски градска прокуратура към нея, Магдалена Иванова е "пристанала " на отлюспените преди години от партията столетница - АБВ.

Магдалена Иванова не могла да се помири с обстоятелството, че партията, която години наред й гласуваше доверие и я издигна за кмет на Златица, сега се е отдръпнала от нея и издигна различен претендент за кмет на общината - Стоян Генов.

Според осведомени Иванова даже била подредена на едно от задните места за претенденти за общински съветници, с което й се дало явен знак, че локалните социалисти към този момент не я желаят.

След като схванала, че няма по какъв начин да повлияе на партията майка, Иванова почнала трескаво да си търси различен правоприемник, който да я излъчи като собствен претендент. За издигането и от Политическа партия АБВ спомогнал даже и скандалния ромски барон и някогашен пандизчия Цветелин Кънчев.

Топлата връзка сред Цветелин Кънчев и Магдалена Иванова не е загадка за локалните поданици. Въпреки, че не е общински консултант Кънчев на всяко съвещание на общинския съвет, с цел да надзирава своите 4 общински съветници по какъв начин гласоподават.

От години той има ищяха да ръководи Златица не за друго, а тъй като на територията на общината се намират три от най-големите минно-добивни предприятия. На последните кметски избори през 2015г. година негов претендент стигна до балотаж с Иванова, която завоюва тъй като даде обещание, че няма да се коалира с него.

На тези локални избори за кмет на Златица излизат 10 кандидата. Стоян Генов, повдигнат от Коалиция „ Българска социалистическа партия за България” с листа от 13 съветника.

Друг претендент за кмет на Златица, повдигнат от Инициативен комитет е досегашният шеф на районната пожарна работа Ненко Миков. Кандидат за кмет е и Крум Божков, повдигнат от Политическа партия ВОЛЯ с листа от двама съветника.

Досегашният ръководител на общинския съвет в Златица Димитринка Савовска също ще се бори за кметския стол, издигната от НФСБ с листа от 7 съветника.

Кандидат за кмет с листа от 6 съветника е Николай Додеков, повдигнат от Вътрешна македонска революционна организация. Пламен Господинав също се кандидатира за кмет на Златица от Инициативен комитет.

Ново лице на политическата сцена в Златица е Християн Григоров. Той е повдигнат от Коалиция „ Глас национален, БСД, Евророма” с листа от 10 съветника.

Бивш консултант и ръководител на общинския съвет Асен Плахов ще се бори за вота на златичани от Политическа партия „ Движение България на гражданите” с листа от 8 съветника.

Друго ново лице също претендент за кмет е Стилиян Иванов, повдигнат от Коалиция-Движение „ Заедно за промяната” с листа от двама съветника. ГЕРБ ще се яви на тези избори единствено с листа за съветници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР