Подсъдимата за катастрофата, при която загина полицаят Делян Палазов -

...
Подсъдимата за катастрофата, при която загина полицаят Делян Палазов -
Коментари Харесай

Катя Лерца признава фактите за смъртта на полицая, но не...

Подсъдимата за злополуката, при която почина служителят на реда Делян Палазов - Катя Лерца, ще признае обстоятелствата по случилото се, само че не и виновността си. Това разгласи юристът й Димитър Марковски, откакто от името на Лерца изиска кратко правосъдно разследване без разпит на очевидци и чуване на движимости лица. Принципно тази процедура изисква признание на събитията, разказани в обвинителния акт, а това всекидневно се пояснява като признание на виновността. В случая на Лерца обаче става дума за признание единствено на обстоятелствата. Потвърждението, че случаят се е случил, както твърди прокуратурата, подсигурява на Лерца съкращаване на наказването с една трета. Ако до 5 януари, когато делото ще се гледа всъщност, Лерца размишления и изрази и някакво страдание за случилото се, това би могло да се счете за смекчаващо виновността събитие, което да докара до по-ниска присъда. Принципно за удара върху служителя на реда, който тя блъснала, тъй като се движила с 99 км/час, Лерца може да получи от 2 до 6 години затвор и да й бъде отнета книжката.

Процедурата по кратко правосъдно разследване беше декларирана на разпоредителното съвещание по делото. Само ден по-рано юристът титуляр на Лерца – Марин Марковски, е изискал в писмена молба връщане на обвинителния акт на прокуратурата поради позволени процесуални нарушавания. Днес обаче синът му Димитър Марковски, който преупълномощен да съставлява Лерца единствено за разпоредителното съвещание, се отхвърли да упорства за промяна на обвинителния акт.

Близките на прегазения служител на реда – брачната половинка му Делка и родителите му Куман и Мария Палазови, се конституираха като частни обвинители, само че не внесоха цивилен искове, с които да изискат парично обезщетение.

Делото можеше да бъде прегледано незабавно, само че поради отсъствието на Марин Марковски процесът беше отсрочен за 5 януари. Марин Марковски съставлява премиера Бойко Борисов в делото, с което с депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева взаимно се съдят за клюка.

И Лерца, и околните на Делян Палазов резервираха безмълвие пред медиите. Единствено лелята на Делка Палазова Златка Апостолова изиска Лерца да лежи дълги години в пандиза. „ 6-годишното момченце на Делян не стопира да пита къде е татко му и за какво са го убили”, сподели тя.

Делян Палазов беше прегазен на бул. „ Санкт Петербург” на 13 май т. година Той беше един от служителите на реда, охранявали събора на Лаута, който беше преустановен незабавно след трагичния случай.
тагове катя лерца служител на реда съд присъда делян палазов  Катя Лерца признава обстоятелствата за гибелта на служителя на реда, само че не и виновност  Катя Лерца признава обстоятелствата за гибелта на служителя на реда, само че не и виновност  Катя Лерца признава обстоятелствата за гибелта на служителя на реда, само че не и виновност  Катя Лерца признава обстоятелствата за гибелта на служителя на реда, само че не и виновност
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР