Подсъдимата Катя Лерца, обвинена за трагичния инцидент край парк Лаута,

...
Подсъдимата Катя Лерца, обвинена за трагичния инцидент край парк Лаута,
Коментари Харесай

Ето защо Лерца е шофирала след жестокия инцидент край Лаута

Подсъдимата Катя Лерца, упрекната за трагичния случай край парк Лаута, при който почина пътния служител на реда Делян Палазов, пожела да даде пояснения пред съда за аргументите заради които е седнала зад кормилото след смразяващото ПТП.

Пловдивчанката, която на 13 май предходната година прегази служителя на реда Делян Палазов край Лаута, се изпряви през днешния ден пред Апелативния съд през днешния ден.

Делото е формирано по тъжби на подсъдимата и на частните обвинители против присъда на Окръжен съд – Пловдив, с която тя е приета за отговорна, оповестиха от Съдебната палата.

Според думите й, на 26 юни м.г. тя е трябвало по неотложност да отиде до магазин, с цел да купи медикаменти за детето си, което е било с температура и разстройство.

Тогава на паркинга на комерсиалния обект е била доближена и хваната от чиновници на Първо районно управление (на МВР). Въпреки че е можела да заеме защитна позиция, тъй като не била спряна в придвижване, тя е признала,че е карала.

След това е била отведена в районното, където прекарала 3 часа с болното дете. Лерца твърди, че до този миг не била известена, че не може да кара кола - чак тогава й е било връчено прокурорското разпореждане и е оставила книжката и талона си.

Според юриста на Лерца Димитър Марковски, майчинският инстинкт на Катя е взел превес и по тази причина е седнала зад кормилото. Той заяви, че фактът, че прокурорската заповед е била връчена по-късно нарушава правото на отбрана на подсъдимата.

Както Марица.бг писа, при започване на януари Катя Лерца бе наказана на две години и четири месеца затвор при първичен общ режим. Тогава съдът я лиши и от правото да ръководи МПС за период о 4 години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР