Подсъдим се призна за виновен пред Районен съд – Дупница

...
Подсъдим се призна за виновен пред Районен съд – Дупница
Коментари Харесай

Пробация за дупничанин, заканил се на жена си: Ще те утепам, къде те видя те тепам, мъртва си, ще те застрелям“

Подсъдим се призна за отговорен пред Районен съд – Дупница в закана за ликвидиране, в изискванията на домашно принуждение, както и в несъблюдение на Заповед за отбрана от домашно принуждение по отношение на брачната половинка му.

Съдът утвърди съглашението реализирано сред прокуратурата и отбраната и му наложи наказване „ Пробация ” със следните пробационни ограничения: „ Задължителна регистрация по сегашен адрес ” – гр. Дупница…, включваща явяване и сключване пред пробационен чиновник или несъмнено от него длъжностно лице, два пъти седмично за период от една година и шест месеца; „ Задължителни срещи с пробационен чиновник ” за период от една година и шест месеца.

Подсъдимият И. П. / на 35 година, с непрекъснат адрес в гр. Дупница / съдебна експертиза ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че на 15. 08. 2022г., в гр. Сапарева баня, посредством позвъняване по мобилен телефон се е заканил с ликвидиране на брачната половинка си, като й е споделил „ ще те утепам, къде те видя те тупам, мъртва си, ще те гръмна “ и това заканване би могло да възбуди в нея състоятелен боязън за реализирането му и действието е осъществено в изискванията на домашно принуждение – подсъдимият и потърпевшата са съпрузи.

Освен това, в интервала 15. 08. 2022г. до 18. 08. 2022г. в гр. Сапарева баня и в гр. Дупница при изискванията на продължавано закононарушение, с две действия, не е извършил заповед за отбрана от домашно принуждение от 29. 07. 2022г. на районен съд Дупница, с която са постановени ограничения за протекция както следва:

Задължава причинителят И. П. да се въздържа от осъществяване на домашно принуждение по отношение на брачната половинка си и малолетното й дете; Забранява причинителят да ги доближава на по - малко от 50 метра населяваното от тях жилище, местоработата на майката, учебното заведение, в което учи детето, както и местата им за персонален отдих и обществени контакти.

Определението на съда е дефинитивно и не предстои на обжалване.

В.Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР