Подравняване на плажната ивица – няма унищожени дюни и съм

Подравняване на плажната ивица – няма унищожени дюни и съм ...

Концесионерът на Смокиня отрича да е унищожавал дюни

Подравняване на плажната ивица – няма унищожени дюни и съм готов да го докажа. Това заяви концесионерът на плаж Смокиня Иван Алексиев.
Алексиев заяви, че територията за заравняване е оградена с колчета, "набити на 2,50 метра" от дюните. Той посочи пред Нова телевизия, че е уведомил всички институции, които са отговорни за контрол на дейностите.

Дюната на къмпинг Смокиня е безвъзвратно унищожена, сочи експертизата Дюната на къмпинг "Смокиня" е безвъзвратно унищожена, сочи експертизата
Разораната с багер дюна на къмпинг "Смокиня" е безвъзвратно унищожена. Това сочат резултатите от извършената от Регионалната екоинспекц...
Концесионерът каза и, че са премахнати обекти на плажа – заведения, защото тази зима морето било много бурно и влязло много навътре в брега. Съответно, той добави, че ще има нови постройки, но те ще се правят по проекти, одобрени от общинските власти – концесионерът е определил точки за включване на електричество и вода. Алексиев каза и, че ще премести медицинския пункт, защото влиза 1 метър навътре в дюни.
Подали сме заявление за "Зелен флаг", съобщи още Алексиев.
Припомняме, че преди няколко години на плажа стана скандал заради разорани дюни - за да вижда собственик на каравана морето. Имаше дело, но заключението е, че дюната не е разрушена, а "само повредена".
Заглавна снимка: Архив

Източник: actualno.com