Подправяне на бюлетини и в монтанското село Габрoвница. Видеото е

...
Подправяне на бюлетини и в монтанското село Габрoвница. Видеото е
Коментари Харесай

Подправяне на бюлетини и в монтанското село Габрoвница

Подправяне на бюлетини и в монтанското село Габрoвница. Видеото е от изборната нощ и част от него се популяризира в обществените мрежи.

" Тук ще си ги измисля… Дай да отбележим и преференции – на 120, на 104, на 111… А бе за всичките, де, само че би трябвало да пристигна някой да оказва помощ ", се чува глас на записите в секцията.

В близо четиричасовия запис се виждат хора, които не би трябвало да са там. Член на секцията удостоверява, че е имало нередности.

„ За преференция не съм видяла да се дописва и за операция, само че за броенето на кметските особено, когато започнаха да броят на другия претендент – аз стоях до момчето,  което ги броеше, и кандидат-кметът се развика по мене, което може и да се види “, разяснява Лилия Славчова, член на СИК-Габровница. Тя показва, че кандидат-кмет е бил в секцията по време на броенето.

Според различен от членовете на комисията, не е имало операции.

„ Е, какво коригиране, аз не знам защо коригиране. Как да го кажа - не знам. Какво дописване на преференции? Председателят, заместник-председателят, членовете на комисията, покровители, всичко “, декларира Алексей Асенов, член на СИК.

„ Е къде е имало това видео? Това са измислици, къде го изкарват “, разяснява гражданин на селото.

" Честни, какви са тия почтени избори? Всичко е платено в Монтана от десет-двайсет години. А по този начин! ", разяснява жена, която минава.

Председателят на комисията, както и претендентът, спечелил повече гласове, не бяха открити за коментар. Конкурентът му пък през днешния ден не беше в региона.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР