Подправките са част от ежедневното ни меню, независимо дали го

...
Подправките са част от ежедневното ни меню, независимо дали го
Коментари Харесай

С тези 5 подправки коремчето отново влиза в норма

Подправките са част от ежедневното ни меню, без значение дали го осъзнаваме или не, и те също могат да повлияят на нашата фигура. Както могат да оказват помощ за отслабването обаче, по този начин имат и противоположния резултат. Поради тази причина е добре да се срещнем с тях поотделно, в случай че задачата ни е да отстраняваме непотребните килограми. Ето да вземем за пример кои биха ни помогнали за по-бързото изгаряне на мазнините в коремната област:

Джинджифил

Джинджифилът ни е прочут с многото си потребни свойства, само че знаехте ли, че оказва помощ и при издут стомах, запек и задържане на течности? Задължително го включете към ежедневното си хранене, в случай че желаете да се избавите от горепосочените проблеми. Освен това, джинджифилът ще укрепи имунитета и ще помогне за ускоряването на метаболизма, както и е доста подобаващ при грип и настинки.

Черен пипер

В състава на черния пипер откриваме съставката пиперин, придаващ точно пикантния усет, само че и съдействуващ за изгаряне на непотребните мазнини. Черният пипер спомага за възстановяване работата на храносмилателната система, което от своя страна значи по-бързо преправяне на храната и затова, намаляване. Съществуват и изследвания, които демонстрират, че пиперинът може да стопира появяването на нови мастни кафези, т.е. да се грижи за изваяната ни талия, намаляването на размера й и така нататък

Канела

Канелата е измежду обичаните подправки, които обаче ни печелят освен с усета си. Тя е богата на полифеноли, които усъвършенстват чувствителността на организма към инсулина. Канелата има способността да поддържа салдото на кръвното налягане, потребна е за сърдечно-съдовата система, перисталтиката, покачва настроението и така нататък Канелата може да добавяте в най-различни храни и питиета – здравословни десерти, смутита, чайове, мляко, кафе и така нататък

Лют червен пипер

Лютите чушки имат подобен усет с помощта на съставката капсаицин. Това вещество взе участие в процеса термогенеза – консумиране на признатата храна под формата на сила. И в действителност, доста от учените са на мнение, че точно лютият червен пипер е най-хубавата фалшификация за изгаряне на непотребните мазнини. Разбира се, би трябвало да се преценявате и към какви храни го добавяте – не може да очаквате, че добавен към джънк храна, той ще направи чудеса. Ако го включите към уравновесеното си хранене, бързо ще забележите резултатите.

Дижонска горчица

Дижонската горчица служи за овкусяване на най-различни ястия, а и в съобразени количества тя не пречи на нашето намаляване и даже го ускорява. Умерената й консумация спомага за забързване на метаболизма, само че би трябвало да сме деликатни с какви храни и артикули я консумираме. Препоръчва се да ограничите кетчупа, майонезата и други калорични сосове и дресинги.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР