Подправките и билките като куркума, джинджифил, кориандър и розмарин са

...
Подправките и билките като куркума, джинджифил, кориандър и розмарин са
Коментари Харесай

Бърз и ефикасен детокс в 3 лесни стъпки


Подправките и билките като куркума, джинджифил, кориандър и розмарин са лесна добавка към всяко едно ядене. Много от тези билки и подправки имат изумителни детоксикиращи свойства и подкрепят пречистването на вашето тяло. Куркумата, да вземем за пример, е позната със способността да детоксикира черния дроб. Други прочистващи подправки, които може да добавите към вашата диета са канела, риган, кимион, сминдух, копър, пикантен червен пипер, черен пипер, карамфил и магданоз. Защо не опитате детоксикация посредством диета, състояща се единствено от прясно изцеден лимонен сок, органически клас Б кленов сироп, пикантен червен пипер и изворна вода? Този метод за детокс носи името лимонадена диета и лимонаден детокс. Денят стартира с топла вода, смесена с морска сол, продължава с 8-12 чаши лимонада (пресни лимони, дестилирана вода, пикантен червен пипер и органически кленов сироп) и вечерта приключва с билков слабителен чай. Този детокс се съблюдава за 10-14 дни. Целта му е цялостното филтриране на храносмилателния тракт и унищожаване на токсините от тялото. 

 1914888

Контрастни душове
При тези душове се сменя температурата на вода, с която се къпете. В края на къпането пуснете топлата вода за две минути, след което я направете студена за една минута. Повторете 3-4 пъти. Смяната на температурата подкрепя детокса, като покачва циркулацията и придвижването на лимфата. Контрастните душове не се предлагат за бременни дами, за асматици и при проблеми с диабет и сърдечно-съдови болести.

Увеличете приема на вода
Големият банкет вода е най-недооценяваният детоксикиращ способ. Ние изхвърляме към 2.5 литра вода дневно. Когато настъпи дехидратация, бъбреците не могат дейно да филтрират кръвта и предават част от работата си на черния дроб. Това може да аргументи стрес за черния дроб. Постарайте се да изпивате най-малко по два литра вода дневно. Ако работите - най-малко по 3 литра. 

Преминете на органично
Поради огромното количество пестициди и хербициди, които се употребяват в актуалното земеделие, доста от плодовете и зеленчуците в магазините са натоварени с отрови. Топ 12 от плодовете и зеленчуците, които би трябвало да се стремите да купувате в органически тип, са целина, праскови, ягоди, ябълки, боровинки, нектарини, чушки, спанак, череши, зеле, картофи и вносно грозде.

Намалете и използването на основани на химикали препарати за дома или козметични препарати – шампоани, дезодоранти, пасти за зъби и заместете с натуралните еквиваленти.

Освен тялото, отървете се от напрежението и на психологично равнище. Йога, Чигун и медитация са елементарни и ефикасни способи за облекчение на напрежението и възобновяване на отбранителните физически и душевен реакции към неизбежния стрес, с който ежедневно ни сблъсква живота.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР