Подправката е подходяща за овкусяване на зеленчуци, меса, риба. Имайте

...
Подправката е подходяща за овкусяване на зеленчуци, меса, риба. Имайте
Коментари Харесай

Чудотворният Древен Лек Срещу Безплодие На Хипократ!

Подправката е подобаваща за овкусяване на зеленчуци, меса, риба. Имайте поради, обаче, че листата й са доста ароматни, по тази причина внимавайте какво количество добавяте към гозбите си.

За лекуване най-често се вземат листата. От тях може да се подготви чай. За чудотворната билка се знае, че лекува косопад, проблеми с храносмилателния тракт, оказва помощ при язва, гастрит, облекчавазаболявания на дихателната система, успокоява топлите и студени талази при климакса, написа e-zine.bg.

За косопад или изтощена коса се предлага косата да се облива след всяко измиване със отвара от салвия – можете към салвията да добавите и коприва за още по-добър резултат. Чаят от билката е подобаващ и за стимулиране на имунната система, за лекуване на грип или простуда.

Външно салвията оказва помощ при ухапвания, кожни болести, изгаряния. Смята се, че салвията усъвършенства и паметта – проучвания демонстрират, че използването на ароматното растение усъвършенства когнитивните функционалности на мозъка при хора, които страдат от Алцхаймер. Имайте поради, обаче, че не се предлага на бременни дами и кърмачки.

Една от легендите, които са свързани с растението, гласи, че салвията е свещена билка и може да излекува женско неплодородие. В това са вярвали античните медици Хипократ и Диоскорид.

В Древен Египет дамите даже са били принуждавани да поставят в ястията това растение, изключително по време на епидемии или война, с цел да може популацията да се умножава бързо.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР