Подпорна стена се изгражда на пътя Рилски манастир-Кирилова поляна, предаде

...
Подпорна стена се изгражда на пътя Рилски манастир-Кирилова поляна, предаде
Коментари Харесай

Ремонтират пропадналия път над Рилския манастир


Подпорна стена се построява на пътя Рилски манастир-Кирилова поляна, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Ремонтът на срутилата се подпорна стена, част от път III-19-Е-79-Кочериново-Рила-Рилски манастир-Кирилова поляна, се прави под надзора на Областно пътно управление-Кюстендил. За придвижване по този път се изисква винетка.

По време на Коледните празници през декември 2015 година остарялата подпорна стена се срути и пътя стана рисков. Почти две години придвижването през сектора бе затруднено, а скоростта лимитирана на 30 км/час. Заради стеснения сектор колите се изчакваха, разминаването бе невероятно.

Пропадналият сектор е на към 300 метра от източната врата на Светата Рилска обител. От нея в посока Кирилова поляна пътят е стеснен, едвам се разминават два леки автомобила.

Ремонтът на срутилата се подпорна стена стартира преди 10-на дни, откакто на няколко пъти игуменът на Светата Рилска обител адрианополският свещеник Евлогий искаше помощ от страната.

Тази есен АПИ отпусна средства за ремонта на сектора. По този път се отива до гроба на Св. Йоан Рилски-Чудотворец и Кирилова поляна. На поляната асфалтовото покритие свършва, макар че пътят продължава до м. Тиха Рила преди х. Рибни езера.

В момента на срутилия се сектор се построява подпорна стена, която ще укрепи пътя. Ремонтът би трябвало да завърши до края на идващия месец. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР