Подпомагат“ бранша ни, като му вдигат данъците!Благодарим! Призоваваме всички народни

...
Подпомагат“ бранша ни, като му вдигат данъците!Благодарим! Призоваваме всички народни
Коментари Харесай

БАЗ и СЗБ: „Подпомагат“ бранша ни, като му вдигат данъците! Благодарим!

„ Подпомагат “ сектора ни, като му подвигат налозите!Благодарим! Призоваваме всички народни представители, които милеят за българския туризъм и българския бизнес да гласоподават ЗА опазване на ставката от 9% Данък добавена стойност за слабоалкохолните питиета.

Това декларират в своя позиция Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България.

Ето какво се споделя в нея:

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България показват откровената си „ признателност “ към държавното управление в оставка, за „ поддръжката “ към нашия отрасъл, планувана в Актуализацията на бюджета.

Както е известно, в нея се планува Данък добавена стойност за слабоалкохолните питиета да се вдигне от 9 на 20%. И откакто единствено преди месеци, същото това държавно управление в оставка, одобри ставката да бъде непокътната до края на годината.

Беше импортирано предложение въпросното Данък добавена стойност да не бъде повишавано, което, за жалост, беше отхвърлено на парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Сега следва гласуването му и в зала.

В разгара на летния сезон се готви следващ удар против сякаш предпочитания български туризъм. Две години ни затваряха по неразбираеми и на моменти странни критерии, изгониха личния състав ни, който се преориентира към по-сигурни браншове, оставиха ни да се оправяме сами с множеството компликации, пред които бяхме изправени. И в този момент ще ни подвигат и налога. БЕЗОБРАЗИЕ!

В съвсем цяла Европа най-засегнатият от пандемията с COVID-19 отрасъл, е подпомаган с антикризисни ограничения, а у нас е мачкан ЦЕЛЕНАСОЧЕНО! И непрекъснато е противопоставян на други браншове – изправиха ни против лекарите, учителите и учениците, а в този момент и против хляба. ВЪЗМУТИТЕЛНО!

За следващ път споделяме – откакто не ни помагате, най-малко не ни пречете и призоваваме всички народни представители, които милеят за българския туризъм и българския бизнес, да гласоподават ЗА опазване на ставката от 9% Данък добавена стойност за слабоалкохолните питиета. Още повече, че това е единственото облекчение за сътрудниците ни от нощните заведения, които пострадаха най-тежко от анти-ковид рестрикциите.

И настоятелно Призоваваме, ставката от 9% за предлаганите в заведенията артикули, да остане за непрекъснато, както е в хотелиерството. Навлизаме в серпантина от избори и не се обрисува скоро да има работещ парламент, който да взима решения в поддръжка на българския бизнес.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР