Подполковник от френските спецчасти е проявил изключителен героизъм и е

...
Подполковник от френските спецчасти е проявил изключителен героизъм и е
Коментари Харесай

Офицер от френската жандармерия се жертва, за да спаси заложниците в супермаркета

Подполковник от френските спецчасти е показал извънреден подвиг и е избавил множеството заложници от супермаркета във френския град Требе, като непринудено се е сменил с тях. Това е повода, заради която в даден миг от заложническата рецесия похитителят пусна държаните в плен гости и чиновници в магазина – към 20 души. За подвига на френския подполковник описа министърът на вътрешните работи Жерар Коломб, който дойде на мястото на офанзивата.

" Жандармерията е пристигнала доста бързо след сигнала за нападението. Командващият офицер – подполковник, който е взел участие в договарянията с похитителя  е предложил да размени заложниците ”, сподели Коломб.

В предходните информации от мястото на случая се съобщаваше, че след освобождението на заложниците, в магазина са останали единствено нападателят и френски офицер.

След размяната са пристигнали и спецчасти, които са щурмували супермаркета и са ликвидирали нападателя. Той е работил самичък, бил е „ малък нарготърговец и досега не е проявявал екстремистки настроения ”, сподели още френският вътрешен министър.

Подполковникът от френската жандармерия, жертвал себе си, е тежко ранен, добави той.

Министъръ разказа в детайли и цялата последователност на трагичните събития от през днешния ден: в началото, нападателят атакувал лек автомобил в Каркасон с огнестрелно оръжие, ранил лидера и умъртвил спътника му. След това се отправил с открадната кола към Требе. По пътя срещнал четирима невъоръжени командоси, които се прибирали от подготвителен крос и стрелял по тях, като ранил един от групата. След това дошъл в Требе, нападнал супермаркета и взел заложниците като умъртвил още двама души в магазина.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР