Подписването на мирен договор с Русия е възможно при пълно

...
Подписването на мирен договор с Русия е възможно при пълно
Коментари Харесай

Украйна: Мирен договор само след пълно изтегляне на Русия

Подписването на кротичък контракт с Русия е допустимо при цялостно евакуиране на съветските войски от територията на Украйна, която тя контролираше към 23 февруари , съобщи в изявление за РБК-Украйна ръководителят на украинската делегация на договарянията с Русия Давид Арахамия.

" Когато стигнем до условното сключване на контракта или момента, в който той към този момент може да бъде съществено разискван, те ще би трябвало изцяло да се изтеглят. И тогава ние ще седнем да го подпишем, одобрим или парафираме. За да обезпечим работещо сключване на този документ, " сподели той.

Арахамия назова казуса с неконтролираните територии в Донбас " най-трудният в договарянията " - той даже не е бил обсъждан до момента.

Той също по този начин акцентира, че съветските войски ще би трябвало да изоставен всички окупирани от тях територии, в това число южната част на Херсонска област - по този начин наречения " кулоар " към Крим.

" Работим по решение за всеки въпрос поотделно, само че можем да подпишем единствено нещо като цяло и в комплекс. Ако това не е по този начин, тогава целият диалог губи смисъл. Те също поддържаха тази позиция и взеха решение че да, по този начин ще действаме ", изясни Арахамия.
 Зеленски: Оптимистичните думи не заглушават гърмежите на съветските снаряди
Зеленски: Оптимистичните думи не заглушават гърмежите на съветските снаряди

Никой да не се подвежда по изказванията на Москва, приканва президентът на Украйна

На 29 март в Истанбул се Украйна предлага да подпише интернационален контракт за нова система от гаранции за нейната сигурност. Председателят на фракцията " Слуга на народа " в украинския парламент, а в този момент началник на украинската делегация на договарянията с Русия, Давид Арахамия, сподели, че формалният Киев към този момент вижда страните от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации измежду поръчителите, в това число Русия, Съединени американски щати, Англия, Китай, Франция, а също и Турция, Германия, Канада, Италия, Полша и Израел.

Дипломатът Александър Чалий, който управлява правния екип в украинската делегация в договарянията с Русия, сподели, че украинската делегация се стреми да подпише съглашение за гарантиране на сигурността, което би трябвало да се трансформира в дипломатически формат за преустановяване на войната.

Според него Украйна е подготвена да фиксира извънблоковия статут и статута на неядрена страна под формата на непрекъснат неутралитет, без да влиза във военно-политически съюзи. В същото време, съгласно Чалий, няма да има възражения против опцията за присъединение на Украйна към Европейския съюз.

По-рано представителят на Кремъл Дмитрий Песков
 Съединени американски щати още не виждат Русия да е същински сериозна за мир в Украйна
Съединени американски щати още не виждат Русия да е същински сериозна за мир в Украйна

Москва да изтегли силите си от Украйна, упорства Блинкън
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР