Подписването на договор с „Трейс холд груп” за новия лъч

...
Подписването на договор с „Трейс холд груп” за новия лъч
Коментари Харесай

Кирил Петков спря договора за новия лъч на Околовръстното на Пловдив

Подписването на контракт с „ Трейс холд груп” за новия лъч на Околовръстното на Пловдив е спрян със заповед на Кирил Петков. Това съобщи пред TrafficNews районният министър в оставка Гроздан Караджов. Той изясни, че предходната седмица е предложил на премиера договорът да бъде подписан,а страната да обезпечи финансирането, само че е получил отвод. По думите на Караджов всички контракти над 900 000 лв. минават през утвърждението на Министерски съвет и районното министерство или АПИ не могат да го сключат. Тази седмица той още веднъж ще предложи да се подписа приключи процедурата с компанията реализатор.

На днешното съвещание на кабинета ще се гледа и предлагането на Министерство на регионалното развитие за отпущането на 419 млн. лв. за общините, от които 32 млн. лв. а Пловдивска област.

С отхвърли на Кирил Петков да се финансира новия лъч на Околовръстното на Пловдив, той на процедура зачертава едно от предизборните си общения. Като лидер на листа от 16 МИР Петков съобщи, че приоритет ще е довършването на Околовръстното и неговото разширение.

Ако договорът не бъде подписан в този момент, най-вероятно цялата процедура ще пропадна. Още преди месец Комисия за защита на конкуренцията и Върховен административен съд даде зелена светлина да се подпише контракта за връзката сред Асеновградско шосе и Скобелева майка.

Припомняме, че „ Трейс холд груп” бе определен за огромния инфраструктурен план. Те бяха дали и най-ниска цена - 34,5 млн. лв. без Данък добавена стойност или 41,9 млн. лв. с данъка при планирана цена от 50 млн. лв. с Данък добавена стойност.

Община Пловдив пък подписа контракт за за актуализация и преправка на Подробен устройствен план - Политическа партия и план за изменение на кадастралната карта за новия лъч на Околовръстното. Тя е на стойност от 20 000 лв. и с непосредствено възлагане на „ Пътпроект”, които са носители на авторските права на плана. Той бе направен през 2012 година, а през 2019 година той бе дарен от Община Пловдив на Министерство на регионалното развитие.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР