Подписка за въвеждане на необлагаем минимум върху доходите и гъвкав

...
Подписка за въвеждане на необлагаем минимум върху доходите и гъвкав
Коментари Харесай

Инициираха подписка за въвеждане на необлагаем минимум върху доходите

Подписка за въвеждане на необлагаем най-малко върху приходите и еластичен Данък добавена стойност са инициирали синдикалисти, неправителствени организации и извънпарламентарни партии. Вече 10 години най-ниските приходи у нас са без облекчения.
Според организациите, подкрепили подписката, макар че се приказва за идентичен налог за всички, най-голямата тежест пада върху хората с ниски приходи, заяви bTV.
Изчисленията демонстрират, че при минимална работна заплата от 460 лв. и при изискване, че тя не се полза с налог – в джоба на служащия в края на месеца ще остават повече от 40 лв.. Сума, която е от голямо значение, изключително за региони, където цели фамилии са на минимума.
Синдикатите акцентират, че България е единствената членка на Европейски Съюз, в която за ниските приходи няма никакви облекчения. В някои страни данъкът е 0, другаде той се връща след края на годината или пък се употребяват други данъчни отстъпки.
Иван Йорданов работи на минимална заплата в Мездра. Отсега пресмята защо би употребил 40-те лв.. Казва, че 40 лв. са си като 400 лева в София. Може да ги даде за дърва, за печка.
" България е черна дупка на данъчната карта на Европейски Съюз. Единствената, в която няма необлагаем най-малко ", разяснява синдикалистът Ваня Григорова.
Подписката, с изключение на за въвеждане на необлагаем най-малко, е и за понижаване на Данък добавена стойност на 9% за вода, детски храни, базови лекарства, учебници и книги.
Според основателите това ще коства на бюджета сред 1,2 милиарда и 1,4 милиарда годишно.
Тези пари обаче ще се върнат в хазната, най-малкото, тъй като ще бъдат завъртени няколко пъти в оборот за покупки на разнообразни артикули.
" Аз намирам за изцяло заслужено мултимилионерът да си купи фабричен самун с 5 % Данък добавена стойност, а кофражистът, в случай че желае яхта, да заплати 50% ", съобщи Димитър Манолов.
От Министерството на финансите обаче разясниха, че данъчната политика е заложена в управническата стратегия. Там проекти за необлагаем най-малко и понижаване на Данък добавена стойност не са включени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР