Подписка в защита на отстранения кмет на Ракитово Георги Холянов

...
Подписка в защита на отстранения кмет на Ракитово Георги Холянов
Коментари Харесай

Подписка в защита на отстранения кмет Холянов събират в Ракитово

Подписка в отбрана на отстранения кмет на Ракитово Георги Холянов започнаха да събират поданици на градчето. Решението на Общинската изборна комисия за преустановяване на мандата му бе взето в понеделник, откакто бе получен сигнал, че кметът е едноличен притежател на три търговски компании, а информации от Агенцията по вписванията и Търговския указател потвърдиха това. Кметът пък отхвърли да има компании на свое име и съобщи, че ще апелира.

В родопското градче новината се приема спорно. Холянов очевидно си има последователи, които са инициирали подписката, а на следващия ден ще излязат на митинг пред постройката на Общината. Това пък излиза наяве от известие до медиите с покана да отразят събитието. Странното обаче е, че писмото е изпратено от имейл на името на Димитрия Христоскова, а е подписано от Стоянка Мутафалова от град Костандово. Като претекст се сочи, че " За 4 месеца, през които Георги Холянов ръководи Общината, резултатите са повече от забележими ", а отстраняването му е несъмнено като опит за оклеветяване и поругаване на един упорит младеж.

Противници на Холянов пък настояват, че всичко е режисирано и че поддръжката за него идва главно от чиновници, чията работа е обвързвана с общината, както и от служащи в фамилния им бизнес.

Днес следобяд от Общинската изборна комисия ще внесат решението си в Общинския съвет. Законовата процедура планува съветниците да дефинират краткотрайно изпълняващ длъжността. Все още не се знае по кое време локалният орган ще заседава по тематиката.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР