Подписка срещу решението на съда убиецът от Виница да бъде

...
Подписка срещу решението на съда убиецът от Виница да бъде
Коментари Харесай

Съседи на убиеца от Виница с подписка срещу пускането му под домашен арест

Подписка против решението на съда килърът от " Виница " да бъде пуснат под домакински арест събират съседите му. 

Към момента мярката му за неотклонение не е изменена, въпреки обвиняването да я стачкува. Вчера 54-годишният мъж е  бил изведен от вкъщи си, с цел да бъде настанен в психиатрична клиника, където да му бъде направена психиатрична експертиза, оповестиха за Varna24.bg от пресцентъра на Апелативна прокуратура. 

Едва откакто специалистите се произнесат по отношение на психическото положение на килъра, следва и съвещание по отношение на митинга на прокуратурата и настояването за вземането на по-тежка мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Хората в квартала са мощно обезпокоени от обстоятелството, че човек, дръзнал толкоз невъзмутимо да посегне на живота на свои родственици, може да бъде върнат вкъщи единствено с претекста, че е направил цялостни признания и няма заплаха да се укрие.  Според тях той заплашва живота и на останалите жители на къщата, в тази ситуация родителите на убитите брат и сестра. 

Съседи споделят, че причинителят на тежкото престъпно закононарушение има душевен проблеми, които са наследствени. 

В квартала се носи мълва, че поради апетитните парцели във " Виница " в предишното доста от притежателите са предпочитали да бъдат сключвани бракове по сметка сред родственици, което от своя страна довело до физически и душевен аномалии в някои родове. 

Както медията ни заяви, Окръжният съд във Варна дефинира мярка за неотклонение " домакински арест " на 54-годишния Любомир, притеглен към наказателна отговорност за съзнателно ликвидиране на мъж и жена.

Според обвиняването, действието е било осъществено на 9 декември във варненския квартал " Виница ". За случая е бил подаден сигнал на тел. 112 от самия Любомир, който обяснил, че на адреса от който се обажда е зародил фамилен скандал.

При отиване на място, полицейските чиновници открили на входната врата на двуетажната къща два натрупа с порезни рани. 54-годишният мъж и неговата майка са били отведени от органите на реда, а жилището било запечатано.

Варненският областен съд, като прегледа събраните досега материали от досъдебното произвеждане реши, че са налични задоволително доказателства да се направи обосновано съмнение, че Любомир С. е съпричастен към обвиняването, което му е повдигнато.

Мъжът е с чисто правосъдно минало, а дейностите на проверяващите свързани с дома му са завършили, уточни правосъдният състав. Освен това има данни, че става въпрос за фамилна омраза.

Поради изложените съображения, съдът реши, че 54-годишният мъж не би могъл да попречва следствието по-нататък и най- подобаваща мярка за неотклонение по отношение на него е втората по тежест " домакински арест ", която ще бъде следена с електронно устройство.

Определението на Окръжен съд – Варна предстои на митинг пред Варненския апелативен съд.

Веднага след решението на съда, от Окръжната прокуратура оповестиха, че внасят неотложен митинг поради постановената мярка за неотклонение, откакто съдът не почете настояването й за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР