Подписка срещу блокадата на кръстовища в София беше внесена тази

...
Подписка срещу блокадата на кръстовища в София беше внесена тази
Коментари Харесай

Подадоха жалба срещу блокадите в центъра на София

Подписка против блокадата на кръстовища в София беше импортирана тази заран в Съдебната палата. Инициативата е на Фейсбук групата " Не поддържам митинга ". Жалбата е до прокуратурата и Министерство на вътрешните работи и с нея се търси подпомагане за преустановяване на блокадите, които затрудняват напредването в столицата.
" Решихме да подадем тъжба до прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за издевателствата, които се вършат върху софиянци. Ние сме жители, които не сме съгласни да излизат и да блокират кръстовищата от наше име. Не сме ги упълномощили тези хора там от наше име да се изричат и да вършат зулуми ", сподели вносителят на сигнала Веселин Георгиев, представен от БГНЕС.
" С актуалната тъжба желаеме да изразим терзанието си и възмущението си от безчинствата, които се правят всекидневно на кръстовищата " Орлов мост ", пред Софийския университет и на бул. " Цар Освободител ", забулени под формата на кротичък митинг. Търсим вашето подпомагане за преустановяване на тези хулигански дейности ", написа в жалбата.
Колкото до формите на безчинство, Георгиев уточни изявления в медиите. И разясни, че той персонално не е ходил при протестиращите. " По фотоси от медиите виждаме, че си вършат софри, алкохол, скари, употребяват дворовете на живущите по потребност. Нарушават правата на всички ", съобщи той.
" Ние също сме жители на тази страна и имаме права. Искаме да употребяваме правото си на свободно напредване, правото си на работа и правото на най-малко малко на отмора и успокоение след така и така натовареното ни всекидневие ", се споделя още в жалбата.
С подписката са импортирани и няколко фотоси. Подписите са над 100 и ги събрали два дни по два часа на пилоните на НДК. " Не сме търсили повсеместност, по-скоро желаеме бързо да ги внесем, с цел да може да се вземат ограничения бързо ", уточни той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР