Подписка с писмо, изпратено до парламента и няколко министерства, създадоха

...
Подписка с писмо, изпратено до парламента и няколко министерства, създадоха
Коментари Харесай

Тръгна подписка против застрояването

Подписка с писмо, изпратено до Народното събрание и няколко министерства, сътвориха обезпокоени от застрояването на Черноморието жители.

„ Пред очите ни лишават от нас и от поколенията ни най-прекрасните кътчета от българската земя - бетонират обичаното ни южно море и изсичат горите на Странджа, които освен са хубави, само че и най-древните непокътнати в Европа. Газят с едрогабаритните си коли дюни, поляни, реки, планински пътеки и унищожават дома на живи същества, които се срещат единствено тук и са благосъстояние за целия свят. Това се случва с дейното подпомагане на институциите, които инак са призвани да опазят околната ни среда”, сигнализират те.

Подписката е за ориста на Синеморец, Варвара, Резово, Ахтопол и горите на естествен парк "Странджа ".

Уточнява се, че при публичното разискване на Общия организационен проект на Царево, българските жители се произнесоха изрично, че не могат да търпят повече застрояване по южното ни море.

"Въпреки отхвърлянето на устройствения проект, застрояването продължи със страшна мощ при липса на всякаква регулация и без никаква спънка ще доближи доста по-голям % бетониране, в сравнение с предлагания в отхвърления проект ", алармират още жителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР