Подписка към искане за провеждане на местен референдум за поемане

...
Подписка към искане за провеждане на местен референдум за поемане
Коментари Харесай

Местен референдум за поемане на дългосрочен дълг готвят в Благоевград

Подписка към искане за осъществяване на локален референдум за вдишване на дълготраен дълг от локалния парламент, бе импортирана в Общински съвет Благоевград, осведомят от общината.

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков и Александрина Пандурска - ръководител на Инициативния комитет,  организиращ подписката, подписаха протокол.

Исканият референдум е с въпрос: Одобрявате ли решението на Общински съвет Благоевград за вдишване на дълготраен дълг за осъществяване на капиталово желание " Скапто Терме Аква Парк Бачиново ".

Инициативата  е по член 27, алинея 3 от Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление. 

Инициативният комитет показа документ,  съдържаща 12 075 подписа на жители на Благоевград, настояващи за референдум.

Предстои подписката да бъде отразена в обществения указател по член 27, алинея 5 от Закона, както и да бъде изпратена в структуриран електронен тип на териториалното звено на Групово дело " Гражданска регистрация и административно обслужване “ към Министерство на регионалното развитие, която да извърши незабавна служебна инспекция.

Ако се откри съществуването на нужния брой подписи, изискуеми от Закона, инспекцията се прекратява и се изготвя протокол, който се изпраща до ръководителя на Общинския съвет.

В случаи на открити нередности в подписката, ръководителят на Общински съвет уведомява Инициативния комитет и дефинира едномесечен период за тяхното премахване, прецизират процедурата от общината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР