Подписите на 32 депутати от всички парламентарни групи стоят под

...
Подписите на 32 депутати от всички парламентарни групи стоят под
Коментари Харесай

НАЗ е против законопроекта за регулиране на икономическите дейности с нефт и нефтопродукти



Подписите на 32 депутати от всички парламентарни групи стоят под законопроект за контролиране на икономическите действия с петрол и нефтопродукти. Проектът планува наложителна регистрация на всички компании, които желаят да търгуват, транспортират и складират течни горива. Освен това се планува компаниите да потвърждават стабилен личен капитал и да дават солидни банкови гаранции в интерес на страната. Днес проектозаконът влиза за разглеждане в Комисията за битка със сивата стопанска система и контрабандата.

Днес земеделците се събират, с цел да образуват окончателната си негативна позиция по този план.
Този закон за нас е наказателен, тъй като спецификата на земеделското произвеждане е такова, че ние няма по какъв начин да отговорим на наредбите на този законопроект, тъй като имаме затруднение от административен и инфраструктурен темперамент. Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " Мариела Йорданова, заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ):

" Изисква се да бъдат регистрирани обектите по Закона за устройство на територията, а огромна част от стопанствата са отвън орбанизираната територия. Ние приветстваме желанието на депутатите за битка със сивата стопанска система и контрабандата. Ние самите сме били част от самодейностите за битка с тези сиви практики, само че сме сюрпризирани, че ние земеделците сме включени в обсега на този закон. Това е реанимация на първичния вид на злощастната разпоредба Н18, която принуди земеделците да излязат по пътищата да стачкуват. Ние сме разтревожени. Имаме подготвеност за съществени дейности, с цел да си защитим ползите. Нямаме никакъв стопански интерес да злоупотребяваме с гориво, тъй като си възвръщаме ДДС-то. Ние имаме нотифицирана помощ за възобновяване акциза върху горивата. Нашият интерес е всеки един литър да бъде на ярко и да бъде използван за селскостопански потребности. Всичките ни фактури отиват в Национална агенция за приходите и сме проверявани за едно и също нещо минимум по три пъти ".

Цялото изявление с Мариела Йорданова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР