Подписът на Кирил Петков стои под програма отпреди година, в

...
Подписът на Кирил Петков стои под програма отпреди година, в
Коментари Харесай

Нинова: Подписът на Кирил Петков стои под програма, в която пише, че ще се развива Белене

Подписът на Кирил Петков стои под стратегия отпреди година, в която написа, че ще се развива „ Белене “. Какво се промени? Това съобщи Корнелия Нинова в Декларация от името на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “, оповестиха от пресцентъра на партията.

 

Изключително съм сюрпризирана от това, сътрудници от ПП-ДБ и господин Денков, че до такава степен се поклонихте пред ГЕРБ, че даже започнахте да употребявате терминологията на Борисов.  

 

Вие чухте ли какво сподели акад. Денков за „ Белене “ – било мочур. Това да ви е познато като изказ? Дотам ли се докарахте умните, красивите, модерните, учените – да говорите с езика на Борисов?

 

Не, не е мочур, господин Петков. Защото ще Ви прочета какво записахме в програмата, когато управлявахме с Вас по този въпрос: „ Поддържане и развиване на атомните мощности в АЕЦ „ Козлодуй “. Това включва удължение на периода на употреба на съществуващите мощности. 2. Необходимост от създаване на нови нуклеарни мощности. Уточняването на вида на реакторите и площадките да се реши след самостоятелен експертен разбор, който да е обществен и да е на база на икономическа целенасоченост – най-ниска цена и време за създаване “. Отдолу написа реализирано единодушие, стои моят автограф, подписът на Кирил Петков и на другите съдружни сътрудници.

 

Тук да написа, че зачертавате нуклеарните реактори и продавате нуклеарните реактори на Украйна? Какво промени тази стратегия единствено няма и година по-късно от това държавно управление? Една е смяната – Българска социалистическа партия не е в държавното управление и няма кой в това държавно управление да бъде коректив и да пази националния интерес. Та единствено една година от Стратегия за развиване на енергетиката, под която стоят нашите подписи и която планува, с изключение на „ Козлодуй “, и друга нуклеарна мощ, превърнахте тази тактика в мочур. 

 

Българските жители ще преценяват какви са аргументите. Видяхте ги през вчерашния ден всички с очите си.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР