Подписаното във вторник споразумение между Социалистическата партия в Испания и

...
Подписаното във вторник споразумение между Социалистическата партия в Испания и
Коментари Харесай

Премиерът на Испания Педро Санчес е сигурен за нов мандат

Подписаното във вторник съглашение сред Социалистическата партия в Испания и крайнолявата СУМАР ще форсира договарянията със сепаратистките обединения в Каталуния. Тази убеденост изрази министър председателят Педро Санчес, чийто нов мандат зависи от про-сепаратистите.

Санчес сподели, че страната ще продължи през идващите 4 години с нова " обществена и икономическа “ стратегия . Текстът от 50 страници обаче не включва част, която касае поисканите от каталунците амнистии на водачите, които проведоха референдума през 2017 година

Сред измененията, включени в съглашението са понижаване на работната седмица от 40 на 37 часа и половина, повдигане на минималната работна заплата и удължение на родителския отпуск . Документът приканва за консолидиране на постигнатите промени и разширение на обществената страна, съгласно Санчес, който акцентира, че СУМАР имат " ентусиазма, концепциите и екипите, с цел да напредват повече и по-бързо ".

Според опозицията обаче, съглашението е безсмислено, тъй като встъпването в служба на Санчес зависи от гласовете на сепаратистките партии, част от които сложиха като изискване приемането на Закон за прошка на наказаните и избягалите политици и провеждането на Референдум за самостоятелност на Каталуния.

Ако социалистите и каталунските партии не съумеят да се спогодят, испанците отиват на нови избори през януари.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР