Подписаният вчера (18 юни) договор за името на Македония при

...
Подписаният вчера (18 юни) договор за името на Македония при
Коментари Харесай

Безредици и ранени полицаи заради договора за Македония

Подписаният през вчерашния ден (18 юни) контракт за името на Македония при Преспанското езеро провокира следващи митинги и вълнения както в Македония, по този начин и в Гърция, съобщи БГНЕС.
Македонската полиция разпръсна със сълзотворен газ стачкуващи, недоволни от документа. Полицейските сили са били нападнати с бомбички и камъни пред македонския парламент. И още веднъж измежду протестиращите е имало доста членове на футболни агитки - такива, каквито се смятат за " ударна мощ " при организацията на митинги от политически партии. На митинга са участвали Янко Бачев от " Единствена Македония ", както и някогашните депутати Солза Гърчева, Филип Петровски и Александър Пандов.
Арестувани са 25 души, а 7 служители на реда са били ранени, предава Агенция " Фокус ", по информация на Радио " Свободна Европа ".
В Гърция пък пострадаха 14 души - също след митинг против контракта. Безредиците станаха в градчето Писодери, в региона на Преспанското езеро. Полицията блокира прекосяването на рейсовете, които превозваха протестиращи към мястото на подписването на съглашението в селището Псарадес.

При опита на стачкуващите да пробият загражданията, полицията използва сълзотворен газ и имаше конфликти. Сред потърпевшите, съгласно известието на полицията, са 7 служители на реда и 7 от протестиращите. След оказване на първа помощ те са напуснали болничното заведение, където са били откарани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР